ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Бербатов коментира разгрома на Спартак (Пловдив) с 21:0 над Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 21.08.2023Коментари (1)6222
© Plovdiv24.bg
БФС продължава да изключва тайно по неправилен начин клубове от системата си, алармира Димитър Бербатов. 7-кратният футболист №1 на България загуби битката за президенския пост на последните избори, но не и желанието да оглави Централата.

"Събрали сме, за да говорим за талантливи деца, но във футбола и какво се случва с тях. Изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Това е част от това, което правим толкова време – да се даде рестарт на БФС. Тези клубове търсят нас и аз съм длъжен да разкажа какво се случва. Получава се един вид чистка.

"Днес имах среща с министъра на спорта и министър-предстедателя, и призовавам държавата да вземе отношение по този въпрос. Над 3000 деца са спреди да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента, да запазят ситуацията такава, каквато е“, каза Бербатов на пресконференция в БТА.

Голмайстор №1 на България подчерта, че БФС принуждава изключените клубове да бъдат приети за участие в шампионитите под егидата на Съюза с нови регистрации. Те обаче не са приети за членове на Конгрес, поради което не могат да повлияят при следващ вот.

Той спомена и казуса със Сливен и Овощник, както и за шокиращата загуба на Сливен с 0:21 от Спартак (Пловдив).

"Апелирам клубовете да използват платформите и да дадат гласност на проблемите. Грубо погазване на устава на БФС. Давам и още един пример. Арда втория отбор и Минерал (Овощник) играят бараж за влизане в Трета лига. Арда се отказва, а БФС връща Сливен обратно, въпреки че са изпаднали предния сезон и нямат право, без да допуснат Минерал, които са изразили готовност. От началото на сезона Сливен с голова разлика 0:35. Вчера падат 0:21. Това нормално ли е?

Тук става дума за неправомерно изключени клубове, от което страдат децата. Общо 140 клуба изключени, като се канят да изключат още. Как играта ще е справедлива, като хората, подкрепящи опозицията, не се допускат да гласуват. Замаскират се очите със строеж на игрища, което е много хубаво, но трябва да се види кой и как ги строи тези съоръжения“, заяви още Бербатов.

От екипа на легендарния нападател поясниха, че говорят за 95 изключени клуба първоначално, последвани от още 41 клуба през месец май, като според хората на Бербатов Борислав Михайлов е подвел при гласуването Изпълнителния комитет на БФС.

"Министерството на спорта трябва да защити интереса на аматьорските клубове и да подкрепи тези деца, които не могат да тренират. Ако има клубове, които не са си платили членския внос например, добре, нека има санкции, но не с тези доводи. Това е чистка – то е ясно. Тарикатски номера от едно време. Борим се да се проведе честен конгрес по правилата, но в речника на другите не присъства думата "честност“.

Къде е честността? Това е страх. Питайте хората от Овощник как се чувстват при положение, че трябва да влязат. Но не може, защото Сливен трябва да остане. Това е положението“, възмути се още Димитър Бербатов.
Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стоичков им го каза още преди 10-15 години-докато перуката и другите некъдърници от САЩ 1994 са там-всичко ще е кенеф
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: