Шеф на световното гребане: Вече 20 години идвам в Пловдив и се чудя тук вали ли въобще дъжд?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
14:37 / 18.07.2023
9737
Членът на Изпълнителния комитет на Международната федерация по гребане Патрик Ромбаут се изказа ласкаво за Пловдив относно организацията на започващото утре Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Шефът на световното гребане даде пресконференция заедно с председателя на организационния комитет на шампионата Иван Попов, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков и олимпийският и световен шампион по гребане Светла Оцетова.

В първенството на планетата ще се включат 1214 участници от 49 държави.

"Пловдив е единственото място, което за трети път ще бъде домакин на това първенство. Това е доказателство, че световното гребане обича да се връща в Пловдив отново и отново“, заяви Патрик Ромбаут.

Вече от 20 години идвам във вашия град и се чудя дали тук изобщо вали дъжд, допълни с усмивка Ромбаут.

"Надяваме се Световното първенство тук да послужи като вдъхновение за подрастващите в България и те да започнат да тренират нашия красив спорт“, сподели председателят на БФ Гребане Свилен Нейков.

Зам.-кметът Георги Титюков коментира, че Община Пловдив работи по постоянното надграждане и усъвършенстване на Гребния канал. "Нашият Гребен канал е един от икономическите мотори на града и ние ще продължим да подкрепяме неговото развитие, както и организацията на първенства“, подчерта той.

Световният шампион по гребане Светла Оцетова също даде висока оценка на Гребния канал и допълни, че Пловдив е чудесно място за първенства и за регати от високо ниво.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на организационния комитет на Световното първенство!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).