Националите: За нас е чест да гребем в Пловдив на такова голямо първенство

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:25 / 18.07.2023
1393
За нас е чест да гребем в Пловдив на такова голямо първенство. Надяваме се подкрепата на родната публика да ни помогне да дадем максимчума от възможностите ни. Това обявиха на пресконференция в Пловдив националите ни по гребане преди началото на Световното първенство за мъже и жени до 23 години, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Шампионатът на планетата ще се проведе от 19 до 23 юли на Гребния канал, а официалното откриване е тази вечер (18 юли) от 18,30 часа в Летния театър на Бунарджика.

България ще се представи с три лодки с участието на Емил Нейков (скиф), Иван Янкулов и Цветомир Маринов (двойка без кърмчия), Станислав Григоров и Иван Григоров (двойка скул лека категория). Страната ни има и една лодка при резервите - Васил Шунков.

"За нас е изключително голяма чест да проведем такова голямо състезание в Пловдив и ние да бъдем участници в това голямо събитие. Както е хубаво да се състезаваме пред родна публика, така за мен е и голяма отговорност", заяви най-голямата ни надежда за медал Емил Нейков.

"Всеки от нас е дошъл за максимално класиране по-напред и за медал. Всички се стремим към финалите и полуфиналите. Със сигурност изпитвам отговорност от това да съм тук - вкъщи, защото всички са дошли с очакване аз да се представя по най-добрия начин. Чувствам се в добра форма и съм готов да покажа моите възможности, но усещам и малко притеснение“, призна синът на Румяна и Свилен Нейкови.

"Тръпката да излезеш пред родна публика е феноменална и не може да се опише с думи. Това да знаеш, че всички те подкрепят е нещо уникално. Желаем да се класираме възможно най-напред“, казаха пред журналистите Иван Янкулов и Цветомир Маринов.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на българските гребци!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).