ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Песента "Бял мерцедес ме преследва в живота" била по детско стихотворение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 15.07.2023Коментари (0)2892
© Телеграф
"Аз написах мелодията на прочутата песен "Бял мерцедес ме преследва в живота“ по детското стихотворение на Ангелина Жекова "Синьо мънисто ми вързала мама“, разкри пред "Телеграф“ голямата певица Антония Рангелова, която тази седмица празнува своя кръгъл юбилей.

Като млада изпълнителка тя започнала работа с композитора Димитър Пенев, автор на "Детски спомен“ и "С днешна дата“ на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, "Няма пътища назад“ на Елвира Георгиева, "Върни ми любовта“ на Георги Христов и много други естрадни шлагери.

Топфолк

"Той ми даде стихосбирката на Ангелина Жекова и си харесах това стихотворение, по което направих мелодия. Той я аранжира и в 14-а кабина на радиото я записахме. Имах договор за работа в Скандинавия и заминах. Но като се върнах, я чух по телевизията с друг текст, изпълнена от колежка. Веднага си познах мелодията, но го приех със смесени чувства - от една страна, се радвах, че някой я е харесал, но от друга - не, защото я обявяваха за негова музика. Аз бях много млада, никой не ме познаваше и нямаше кой да ми помогне за нищо. Споделих с близките си. Композиторът Пламен Велинов е един от хората, които знаеха за този случай. Той е аранжор на много от моите авторски песни. Даже плаках пред него. Той вика - нищо, ще ти направим по-хубава песен, и ми написа "Градация“, която стана популярна от предаването на NOVA “Топфолк“, разказа Антония.

Според нея песента е станала толкова известна заради хумористичния текст на Любомир Пеевски, който е доста актуален за 90-те години. "След много години, малко преди да почине, се обадих на Димитър Пенев и му казах, че можехме по добронамерен начин да реализираме песента, но той не го прие. Оттогава направих доста песни, но тази обида ми тежи и до днес, затова реших да я споделя публично и сега ми олеква, защото искам истината да излезе наяве. За мен са важни моралните, а не материалните неща, затова никога не потърсих дивиденти от тази мелодия. Димитър Пенев си е вземал парите от авторското право, нека наследниците му продължават да ги получават, аз никога няма да имам претенция за това, само искам да се знае, че тази мелодия е моя“, добави Рангелова.

Певицата е готова с нов албум, остава да довърши още 2-3 песни, за да го издаде. Иска те да са фолклорни, защото в останалите мелодии е дала превес на другите стилове. "Новото е, че работя в дуети. Канят ме хора, които искат да имат дует с мен. Мисля, че е добре да ме видят в нова светлина. Две песни подготвяме със Светослав Стойчев. Едната - "Нашата земя“, сме я дали за "Пирин фолк“. Аранжиментът е на Сашко Митковски, а текстът носи послание, което е хубаво да се чуе от голямата сцена. Имаме и едно танго - "Прекрасни“. Текстът е много лек и забавен - една госпожа и един господин в сладка романтична любовна история. Аз съм певица на Фолклор тв и там с радост приемат всяка моя нова идея, а после виждам, че и публиката харесва песните и нещата си идват на мястото“, споделя още звездата.

В новия си диск Антония Рангелова ще продължи историческата тема, която застъпи и в предишния си двоен албум "Бащината къща“ - един от бисерите в него е баладата "Златният век на цар Симеон“. "Сега съм направила песен за хан Ювигий. Епохата му е много важна за българския корен. Идеята я взех спонтанно от Веселин Маринов - Змея, който е завършил драматургия и е много силен и остър в словото със своите изрази, има много хубави попадения. Но аз ги преработвам през себе си, за да бъде изпеваемо. Ритъмът е македонски, тежко хоро е и се говори за българския народ, който е тъпкан хилядолетия. Обичам историята, макар да живея в днешното време, и с удоволствие се връщам назад към отминали събития, сякаш спомени от прародители оживяват в главата ми и се радвам, че мога да ги пресъздам. Аранжиментът е на Пламен Велинов“, анонсира певицата. Една от новите си песни "Шопско-Европско“, която е граовска, пък е поверила на младата си колежка Радостина Николова. "Не знам откъде идват тези импулси в мен - да скачам от танго, през далечна история, та в граовската музика, но аз никога не скучая. За мен това са предизвикателства и обичам да ги покорявам“, признава чаровницата.

Първа дама в музиката

Малко преди юбилея си Антония Рангелова получи наградата "Първа дама“ в музиката. "Тя не се дава от музикалната общност, а от журналистическата - за мен тя е будната съвест на обществото и затова я приемам като много важна оценка“, коментира звездата. Кръглата си годишнина тя е посрещнала с домашно парти на вилата си, а тържествата ще продължават и този уикенд. "Човек не може да избяга от юбилея си и трябва да е радостен и щастлив, когато го достига. Аз съм благодарна на Господ и съдбата за всичко, което се е случило. Дребните неща ги приемам като житейски уроци. Положителен човек съм и много хора ме поздравиха по всички видове комуникации, слушателите на радио Благоевград празнуваха в ефир с моите песни, докато аз бях сред природата в закачки и веселби с приятели“, сподели певицата.

Равносметка на отличничка

Освен отличничка в музиката Антония Рангелова е такава и в живота. "Винаги има и 6+ - казва тя. Равносметката е, че ние се стремим към това и като имам предвид къде живеем, съм доволна - не искат нито повече, нито да се оправдавам. Който има очи и уши, вижда и чува. Не може да се харесаме на всички, но пък имам много фенове. Напоследък роми ми пишат във Фейсбук, което ме изненадва приятно - това, че харесват песните ми, означава много за мен“, казва певицата. Тя е впечатлена и от коментара на една жена, която е категорична, че песента й "Дядовата къща“ трябва да влезе в учебниците по пеене. "Мен ме радва и това, че само някой си го е помислил. Не държа обезателно да стане, но посланието наистина е много силно, в чужбина явно повече се слуша, щом ми пишат, че плачат, докато я слушат. Творчеството ми не е на всяка цена - правя това, което извира от душата ми, и откликвам на поривите на времето“, признава още Антония.


Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: