Русия ще бойкотира Световното по гребане за младежи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
09:57 / 11.07.2023
3992
Руските състезатели няма да пътуват за България за Световното първенство по гребане за младежи заради отказ да подпишат декларацията за неутрален статут, разработена от Международната федерация по гребане. Това каза за ТАСС президентът на Руската централа Алексей Свирин.

"В събота получихме отрицателен отговор от Международната федерация на нашия вариант на документа, който трябва да бъде подписан от състезатели, треньори и специалисти, заминаващи за Световното първенство. В неделя ръководството на руската федерация препоръча на спортистите да не подписват декларацията във варианта, предложен от Световната централа. Състезателите и треньорите подкрепиха позицията на федерацията. Отказът от участие на Световното първенство до 23 години е изпратен до Международната централа", каза Свирин.

Световното първенство за младежи до 23 години ще се проведе от 19 до 23 юли в Пловдив. Това ще е едно от най-значимите събития като домакинства в българския спорт през годината. До този момент акредитации за участие са подали 1214 спортисти от 58 държави. Три български лодки ще участват в шампионата. 

Тържественото откриване ще е на 18 юли от 18,30 часа в летния театър на Бунарджика.


Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).