ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Хекимян си има нова любимка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 11.06.2023Коментари (0)25034
©
Диплома за висше образование от Шотландия и две години и половина работа в Би Ти Ви са достатъчни, за да обереш всички награди за журналистика в България. Това показва професионалният опит на новата водеща на новините в предаването "Тази събора и неделя" – Бесте Сабри. Тя е новата любимка на шефа на новинарите в Би Ти Ви Антон Хекимян. 

Ако някой някога е правил наистина шеметна кариера из телевизиите в страната ни, която се развива със скоростта на светлината, то това е Бесте Сабри. 27-годишната брюнетка от Шумен е приета като стажантка в Би Ти Ви през декември 2020 г. – точно когато оттам изхвърча изненадващо уволненият бивш директор на новините и актуалните предавания Венелин Петков и на мястото му е сложен младият Антон Хекимян. Любопитно съвпадение на обстоятелствата изпраща в телевизията Бесте Сабри точно когато там се сменя цялото ръководство. Преди това момичето работи в радио "Шумен", има изкаран кратък стаж в Нова телевизия през 2017-а и известен опит в списването на текстове за местен вестник в Абърдийн, Шотландия, където е учило. Първите й стъпки в Би Ти Ви са начало на стремително изкачване към върха, покорен за отрицателно време.

Повечето стажанти в Би Ти Ви чакат поне година, докато ги назначат на щат в телевизията. За Бесте Сабри обаче само 11 месеца са достатъчни не просто да получи договор, а и награда за репортер на годината. Тя е отличена за отразяването на събитията около пандемията. Още тогава става ясно, че я очаква блестящо бъдеще при Хекимян. Днес – година и половина след тази първа награда, Бесте или Бети, както я наричат приятелите, вече е обявена за Мис ТВ чар от Дарик радио, носителка е на отличие "Достойните българи" на в. "24 часа", наградена е за чиста журналистика за репортажите си от опустошителното земетресение в Турция, бе забелязана дори за телевизионните награди "Свети Влас". Тя се превръща в нещо като новата Мария Цънцарова, само че, за разлика от колежката си, получава тези награди едва ли не веднага след като напуска студентската скамейка. Трудно е да се посочи друг роден журналист, който е овършал професионалните отличия в страната ни с такава скорост, с каквато ги обира симпатичната Бети. Любопитно е, че получаването на всички тези отличия съвпадна с назначаването й за новинар през уикенда в предаването "Тази събота и неделя" преди две седмици. От Би Ти Ви съобщиха, че момичето няма да прекъсва и кариерата си като репортер и ще движи двете дейности едновременно.

Бесте Сабри може единствено да бъде поздравена с тези успехи, които постига месеци преди да навърши 28 години. Тя е родена на 28 септември 1995 г. в Шумен. Твърди се, че името й означава "музикална композиция", а когато към него се добави наставка, ставало "творя", "сътворявам". В родния си град момичето завършва езикова гимназия – говори английски и немски език. Още като ученичка решава, че иска да работи в хуманитарната сфера. Колебае се дали да учи право, или журналистика. Второто надделява, защото й се струва по-интересно.

След абитуриентския си бал Бети заминава за Абърдийн, Шотландия, където учи журналистика, а после – и магистърска програма по международни отношения. Специализира един семестър в САЩ, после се връща във Великобритания и решава да кандидатства за стаж в емблематичната ВВС. "Бях стигнала до трети кръг, даже имах насрочено интервю. Но дойде пандемията, отложиха всички програми. Изборът ми да беше да остана една година, да се надявам на чудо и да започна почасова работа, или да се върна", спомня си Бети. Избира второто. В родния си град започва работа в местния клон на Българското национално радио – радио "Шумен".

За личния й живот не се знае много, но, изглежда, все още не е омъжена, няма и деца. Радва се на много ухажори, защото е хубаво момиче, но заради работата едва ли й остава много време за срещи. Постоянно е в командировки, има дежурства или се налага да ходи в телевизията извънредно. Доскоро Бети е имала куче, което обаче умира. Новата водеща преживява много тежко загубата на домашния си любимец, което обаче не пречи на професионалните й изяви, пишат от Хотарена.

Как след няколко месеца в провинциалното радио тя се е прехвърлила в Би Ти Ви и как от стажант само за няколко месеца става репортер на годината, историята мълчи. От телевизията твърдят, че Бети била страшен професионалист и проверявала всяка дума в репортажите си поне от 5-6 източника, за да е сигурна, че казва истината на своите зрители. Явно това е направило впечатление на шефа й Антон Хекимян, който й дава все нови и нови възможности за изява, а оттам към нея се устремяват и все повече награди. Други журналисти в телевизиите и за 20 години не успяват да съберат отличията, които Бети взе за две и половина. Какво й предстои занапред? Вероятно все големи неща.



Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: