ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
Камбуров: Топ 6 за Локо е успех, не сме се сринали като Ботев! Виждате при тях какво стана с неправилна политика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 28.05.2023Коментари (2)3711
©
Голмайстор номер едно на България за всички времена Мартин Камбуров в момента се е отдал на семейството и грижите за двете си деца, но не спира да следи играта и почти не изпуска мач от родното първенство. Той се съгласи да коментира случващото се по родните терени специално за "Тема Спорт“.

Марто, къде бъркат българските футболни управници, за да се стигне финал за купата да се играе пред 500 човека?

Това е политика на двамата президенти. Имат пари, но във футбола, колкото и да са важни, те не са всичко. Винаги ще е по-приятно да виждаме отбори от традиционни центрове, с големи фенски маси, но така са решили хората, които инвестират. Домусчиев явно е предпочел да отиде в малък град, където никога не може да има голяма фенска маса, а другият клуб е чисто частен и едва ли някога ще има фенове. Той си е бизнес компания. Тях обаче липсата на привърженици едва ли ги притеснява

Те са с големи финансови възможности, могат да си позволяват скъпи играчи и да стигат финали, да печелят трофеи. За нас, страничните наблюдатели, не е приятно да гледаме футбол в подобна обстановка, но няма какво да направим. Грешката им беше, че играха на "Васил Левски“. Ако бяха играли в Бистрица или на някакво малко съоръжение, щеше поне да се създаде по-футболна обстановка и щеше да е по-приятно както за зрителите, така и за футболистите. Сигурен съм, че и за играчите не е било приятно. Все пак не е хубаво, когато те, заедно с целите щабове, са били повече от тези на трибуните.

Много се говореше, че ФК ЦСКА 1948 София ще вземе купата, а Лудогорец ще победи за първенството… Положителното бе, че тази версия рухна.

В България често се говорят подобни неща, но не е толкова лесно да се случи. Това са хора, които винаги искат да побеждават. Убеден съм в това. Познавам благодетеля на ФК ЦСКА 1948 София, защото съм играл там. Извън терена те може да са приятели, да се прегръщат, но на терена не допускам, че може да се случи. И сега няма да се учудя, ако ФК ЦСКА 1948 София успее да победи за първенството.

Познаваш се с хората в Бистрица. Не ти ли идваше да вдигнеш телефона и да им кажеш – видяхте ли, след като не пуснахте Бирсент Карагарен, какво се случи?

Ние не се разделихме по много добър начин и не поддържаме контакт, затова не им се обадих, но наистина ми бе странно, че Биската не беше в групата. Но не знам какъв му е бил инстат индексът преди това (смее се).

Носят се легенди как играчите на 1948 не искат да вадят топката от игра, защото системата отчита това като грешен пас, пада им индексът и за тях следват неприятности… (Смее се.) Има го това.

Остават три кръга до края на шампионата – какво очакваш да се случи?

Според мен и за ЦСКА, и за Лудогорец мачовете ще бъдат много трудни и моето усещане е, че до последния кръг няма да се знае кой ще е шампион. Силите на отборите в първата шестица са много изравнени. Ще има тръпка и това е хубаво, защото интригата ще е жива докрай, а не като в предишни години, когато Лудогорец бе шампион с 20 точки преднина още преди плейофите.

Вдигане на нивото ли доведе до тази интрига?

Според мен Лудогорец има отстъпление. Моето мнение е, че в ЦСКА в предишни години имаха по-добри състезатели. Такива като Каранга и Тиаго наистина правеха разлика. Червените сега действат много прагматично. Разчитат на контраатака и едно статично положение. Така спечелиха много мачове и показаха постоянство в резултатите, но според мен "заслугата“ за интригата е в крачката назад на разградчани.

Новаците Хебър и Спартак Варна влязоха с огромни амбиции – направиха общо 58 входящи трансфера, но нещата не се получават. Какво им липсва?

Такова текучество няма как да произведе качество и постоянство. С толкова много нови, с по няколко треньорски рокади не можеш да постигнеш нищо. Лошото е, че се търсят бързи резултати, а никой не опитва да гради нещо трайно. Отбор не се прави по този начин. Неприятно впечатление ми прави привличането на голям брой чужденци. И тук не говорим само за Хебър и Спартак Варна. Виждате и Ботев Пловдив с какъв бюджет е, но при неправилна трансферна политика се бореше да не влезе в групата на изпадащите. Подобен внос не прави разлика, а напротив – дърпа отбора назад. Предпочитам да виждам повече български момчета, особено в отборите, които са наясно, че възможностите не им позволяват да са някъде в челото.

Берое също е в много тежко положение – само финансовата нестабилност, за която се говореше в началото на сезона, ли е причината?

Николай Киров пое отбора в много труден момент. Там също селекцията се правеше в движение. Идваха играчи по време на сезона. Там наистина трябва да намерят начин да стабилизират клуба финансово. Берое не бива да трепери за оставането си в групата. Хората в Стара Загора не заслужават такъв отбор. Аз мисля, че основната цел ще бъде изпълнена – да останат в групата и догодина трябва да надградят и потърсят по-добро развитие.

Локо Пловдив направи добра есен, но през пролетта черно-белите показаха колебания. Къде според теб са причините?

Локомотив не разполага с така наречените "първи единадесет“. Скамейката е къса. От отбора излязоха двама водещи футболисти като Умарбаев и Карагарен. За мен бе грешка раздялата с Бирсент, защото той правеше сигурно най-добрия сезон в кариерата си. На "Лаута“ се разделиха с няколко момчета, които бяха гръбнакът на отбора и това неминуемо се усеща дори да са взети техни заместници. Новите едва ли толкова бързо могат да се адаптират, за да бъдат водещи. За мен класирането в Топ 6 на Локомотив с настоящия потенциал е успех. Да, имаше много силни мачове, имаше и колебания и неубедителни игри, но не бива да се правят драми, защото не сме се сринали като Ботев (Пд) например. Най-важното е да стане напълно готов новият стадион. Това ще помогне като цяло на клуба и ще обедини още повече локомотивското семейство. Надявам се хората, които управляват клуба, да намерят правилния начин и да се надгради още малко.

Кое ти хареса на теб в първенството и кое те разочарова?

Не ми харесва, че играят прекалено много чужденци. Добрата новина е, че българин ще стане голмайстор на първенството, но той пък е дефанзивен халф. Жалко е, че няма български нападатели, които да минат кота 10-12 в отбелязаните голове, а са изиграли 36 мача. Игор Тиаго и Назон не ги коментирам. Те днес са тук, утре ги няма. Плюс това са нападатели на Лудогорец и ЦСКА. Ако там не вкарат тези голове, то къде? Проблемът е, че не виждам българи на тази позиция. Като цяло смятам, че отбори като Ботев Враца, Берое и останалите залагат прекалено много на внос отвън.
Още по темата: общо новини по темата: 299
08.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Свиленградския помак,пак се изказа неподготвен,при мангалите е твоя дом,за да ги псуваш на майка и да им лижеш г*за.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: