ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (23)
Боби Иванов запази бялата фланелка na "Обиколката на Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:38 / 01.06.2010Коментари (0)395
© Plovdiv24.bg
Топколоездачът на „Цар Симеон 1898" Борислав Иванов се завърна с бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23-годишна възраст на завършилия в Турция силен международен колоездачен тур на шосе - „Обиколката на Тракия". 21-годишният национал се класира на 4-тото място в крайното генерално класиране, което му беше напълно достатъчно да запази фланелката в бяло. До последния състезателен етап от Текирдаг до Шаркьой Борето бе на третото място във временното класиране, но в последния момент бе изпреварен с нищожните 2 секунди от бившия си съотборник в Пловдив Георги Георгиев, който също от новия сезон кара за турския елитен тим „ЛАССА".

4-тото място и спечелената бяла фланелка на Боби Иванов е пореден сериозен успех за него. В рамките на месец и половина багечат на „Цар Симеон 1898" спечели трето място в класика „Баня Лука- Белград" в Сърбия, а след това стана 4-ти на сред бегачите до 23 години на силния тур - „Флече дьо Суд" в Люксембург.

Българи окупираха призовите места на завършилия в Турция тур „Обиколката на Тракия". Нашите колоездачи спечелиха първо, трето, четвърто и седмо място в крайното генерално класиране в състезанието. Така българите извоюваха внушителните 97 точки за световната ранглиста при мъжете, което е доста сериозен и престижен успех. Любопитен е фактът, че този успех достигнаха все бивши и настоящи колоездачи на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898".

Лидерът в врементото класирането по време на цялата „Обиколка на Тракия" Стефан Христов, който от новия сезон кара за турския елитен тим „ЛАССА", запази първото си място, на което излезе още след първия състезателен ден. Така той съхрани и жълтата фланелка и остана първи с време 13:52: 22, изпреварвайки съотборника си Мутлу Мерт, останал на минута и 40 секунди след българина. Трети е Георгиев, на минута и 48 секунди след победителя Стефан Христов, а 4-ти - както вече стана ясно Боби Иванов.

Седми в крайното класиране е капитанът на „Цар Симеон 1898" Пламен Димов, който много помогна за успеха на тримата българи пред него.

Състезанието в Турция бе много силно. То бе от високата категория 2.2 и събра част от велоелита на Европа. Със свои представителни отбори участват отбори от Словения, Албания, Германия, Турция, Израел, Армения и Сърбия.

Надпреварата премина в 4 състезателни дни и бе част от календара на Международния колоездачен съюз. Тази година състезанието в Турция бе включено във веригата Юръп Тур и носеше точки за световната ранглиста при мъжете в класацията на международната велоцентрала- U.С.I.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без резки движения - оставиха публиката на вечното дерби
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Ботев раздава безплатни билети за Славия, но с две условия
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Крушарски осъществи поредна мисия: Локомотив Пловдив отвъд всякакви граници!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: