ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бивш вратар на Локо, който сега играе в Лига 1, разказа как е бил освободен от Акрапович
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 03.04.2023Коментари (2)2898
© Plovdiv24.bg
Бившият вратар на Пари Сен Жермен и Локомотив Пловдив Мори Диау, който в момента защитава цветовете на френския елитен Клермон и наскоро получи първа повиквателна за националния отбор на Сенегал, коментира престоите си на "Парк де Пренс“ и "Лаута“.

"Имах късмет, че ПСЖ поиска доклади за представянето ми в училище. Имаче щеше да е сложно. Трябваше да обядвам с приятели, но им казах: "Няма да идвам, трябва да направя нещо“. Подписах с ПСЖ и след това се върнах на училище“, разкри той.

"С Майк Мениян винаги сме се подкрепяли. Ако единият трябваше да тича, защото е закъснял, другият бягаше с него. Работихме с двама много строги треньори. Усъвършенствахме знанията си всеки ден. Харесва ми отговорността, че ако направиш грешка, няма кой да я поправи. Целта е просто да се правят възможно най-малко. Хората казваха: "Мори, той е най-добрият. Ще направи това, онова...“. Все пак не играх и минути, но съм доволен, че се учих“, сподели той относно взаимоотношенията си със стража на Милан и националния отбор на Франция.

"Озовах се в един отбор със Златан Ибрахимович и на първите три тренировки ми вкара три гола. Той ми каза "О, нямаш ли ръкавици? Без ръце ли пазиш?“. Обърнах се, излях вода върхи лецето си. В края на тренировката Златан дойде да ме види, за да ми каже, че ми казва това, за да ме мотивира. Той ми помогна, както всички големи играчи, които срещнах по това време“, обясни Мори Диау.

"Раздялата с ПСЖ ми струваше доста. Накараха ме да изглеждам като лошо момче, никога не съм бил такъв. Всеки човек, с когото съм играл, ще потвърди това. Трябваше да се върна у дома. Някои ме критикуваха, други ме хвалиха. Това беше моята съдба. Трябваше да се боря“, продължи той.

Диау коментира и прекараното време в Локомотив Пловдив:

"За първи път се зпаитах: "Но какво правя тук?“. Истината е, че за да стигна до Пловдив, имах само тази възможност. Предложиха ми да мина проби, прорабори и подписах. След няколко месеца в клуба дойде нов треньор и ми каза: "Ще взема друг вратар. Той не е по-добър от теб, но ще играе“. Не исках да оставам на пейката. Тъкмо бях играл отново след няколко месеца и си казах, че ще бъде просто. В крайна сметка беше всичко друго, но не и просто.“

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Диау бе привлечен в Локомотив, когато треньор бе Войн Войнов. Диау е гласен за заместник на напусналия Ясин Ел Харуби, но остава резерва на Илко Пиргов. През есента на 2017 година наставник става Бруно Акрапович. Именно него визира в изказването си вратарят, който напуска Локомотив в края на декември 2017 година.

Мори Диау е твърд титуляр в отбора на Клермон и през настоящия сезон има 29 мача в Лига 1, в които е записал 7 "сухи" мрежи, провери още Plovdiv24.bg. В момента цената му е 1,5 млн. евро според авторитетния специализиран сайт transfermarkt.com.
Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ИСТОРИЯТА на ЛОКО е като управлението му: В средата на 90-те години Велбъжд (Кюстендил) е поет от Георги Илиев и е преименуван на Левски (Кюстендил) в началото на сезон 1994/95. През 2001-ва собственикът на клуба Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив). На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: