ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лазар Радков: Все повече българи отварят сърцата си при всяка следваща криза
©
Все повече българи отварят сърцата си и вървим към едно солидарно общество. Това каза в дневния блок на "Фокус" Лазар Радков от "Капачки за бъдеще“.

"Първо искам да кажа, че българите сме страхотни хора. Хубавото е, че в последните години, колкото и премеждия да ни предостави животът и с Ковид кризата, и с Украйна, сега с Турция, всъщност се видя, че в България има много, много, много чудесни, прекрасни хора, солидарни хора, хора, които са готови да помогнат, да протегнат ръка на човека, който е в беда, на нуждаещ се човек. И хубавото е, че тази тенденция се засилва все повече. В смисъл, виждаме, че с всяка следваща криза все повече хора помагат, все повече хора отварят сърцата си и за мен това е един много положителен знак, много положителен знак, защото знаем, имали сме доста тежки десетилетия зад гърба си, не че в момента сме цъфнали и вързали, но все повече българи отварят сърцата си и бих казал, че уверено крачим към едно осъзнато и солидарно гражданско общество, което няма да се случи утре, може би няма да се случи и след 10 години, но сме на път натам", смята той.  

"Успяхме да съберем може би към 260 000 лева до момента като дарения. Успяхме да насочим много хора, които искат да дарят готови материални дарения от рода на одеяла, спални чували, дори хранителни запаси, памперси, дамски превръзки, адаптирано мляко и прочие, успяхме да ги насочим към множеството центрове за дарения. Поддържаме ежедневни контакти с доброволци и организации в Турция и в Сирия. За Турция са казали, че вече нямат нужда от дрехи, остава нуждата от палатки, одеяла и спални чували. Намерили сме също доста добри спални чували, сега след мъничко ще направя поръчка за поне 500 такива", обясни Радков.  

По думите му ситуацията в Сирия, тя е доста по-тежка, защото най-силно засегнат е районът около Идлиб, където така или иначе още преди земетресението се водеха редовно военни действия. 

"Още преди земетресението имаше хора, които живеят на палатки, така че сега просто е още по-тежка ситуацията. Ситуацията с изпращане на хуманитарна помощ поради политическата обстановка е силно затруднена по най-различни причини, но работим усилено и вярваме, че до няколко дни вече ще имаме добре изграден канал, по който ще стигат нещата и наистина ще стигат до нуждаещите се", добави той. 

"Има нещо, което съм видял с очите си и което вярвам, че е силно заложено в душата на всеки едни от нас, в гените ни, това е емпатията и това е вътрешният подтик да подадеш ръка, когато видиш, че един човек е нуждаещ се, изпаднал е в беда и не може, просто не може да си помогне сам, има нужда някой друг  човек да му помогне. И щом ти го виждаш, значи ти си там, ти го виждаш – ти си този друг човек. И всички, които в момента сме тук и имаме лукса да сме живи, да съществуваме и изобщо да може да помогнем и да обсъждаме, защото някъде някога назад във времето поне един от нашите праотци е бил в много трудна ситуация и някой друг човек му е помогнал да оцелее", изтъкна гостът.


Още по темата: общо новини по темата: 259
16.03.2024 »
07.03.2024 »
23.11.2023 »
13.11.2023 »
12.10.2023 »
23.09.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да отворят сърцата си и за сънародниците си
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: