Предлагат на премиера държавата и общината да възродят стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
14:15 / 16.04.2010
16532
Не е изключено кметът Славчо Атанасов да постави въпроса за бъдещето на стадион "Пловдив" пред премиера Бойко Борисов, който утре ще дойде в града, за да предаде официално на общината друг един стадион - "Ботев".

Най-голямото спортно съоръжение е дадено на концесия на Консорциум "Стадион Пловдив", но договорът все още не е подписан. Докато концесията - след обжалванията на бившия областен управител Тодор Петков, получи санкцията на върховния съд, дойде кризата и по признанието на консорциума в момента е затруднено привличането на необходимия за инвестицията финансов ресурс. 

"Общината отдавна е готова за подписването на договора, чакаме консорциумът да се преобразува в търговско дружество", съобщи заместник-кметът Георги Титюков за Plovdiv24.bg

Имало и друг възможен ход - стадионът да бъде възроден със съвместните усилия на държавата и общината. Именно този въпрос се канят утре да поставят пред Бойко Борисов.

"Може да се окаже, че през 2011 г. никой стадион в България няма да съответства на необходимите стандарти за мачове на националния отбор и националите ни ще трябва да играят в Букурещ. Стадион "Пловдив" се оказва единственият в страната, който отговаря на изисквания за входове, размер на съблекалните, стаи за журналисти и ред други подробности", коментира Титюков.


Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).