ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гара Дембеле и Бенжелюн Юнес обещаха: Локо ще се спаси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 31.03.2010Коментари (16)2770
© Plovdiv24.bg
Голям майтап спретнаха френските попълнения в Локомотив Пловдив от тази зима Гара Дембеле и Бенжелюн Юнес. Двамата бяха гости на традиционната сбирка на фенклуба на "смърфовете" и не престанаха да се шегуват приятелски помежду си. Най-често повод за бъзиците бе футболната пристрастност на Гара Дембеле към родния Оксер, а на Бенджелюн към ПСЖ. "Всъщност това са два клуба, които са несравними като големина, нещо като Локомотив и Марица," разясни Юнес пред запалянковците. Сънародникът му пък обясни, че Оксер е много по-малък като големина от Пловдив. "Все още не съм разгледал града ви, скоро ще го направя. Най-вече се радвам, че предстои да отворят Карфур (бел. ред. френска верига-магазини)", подхвърли шеговито Гара Дембеле.

За отличната комуникация и перфектния превод, между двамата застана един от запалянковците - Христо, повече известен и във форум-средите на фенския сайт като "Пити Гули".

На въпрос как биха изглеждали отборите от родната "А" група във френската първа дивизия, Дембеле призна, че те са на нивото на френските елитни клубове от втората половина на таблицата. Тези в българското дъно обаче са за втора-трета френска дивизия.

На въпрос към Юнес какво мисли за българските жени, защитникът отново се изсмя и изстреля на чист български "не разбира български", а миг по-късно за да взриви залата от смях добави: "не разбира франсиски".

Гара Дембеле пък не пропусна шанса да си навлече "освиркванията" на присъстващите, след като иронично попита кой от присъстващите се сеща за мача в Оксер между Локомотив и френския клуб от септември 1992 и завършил с катастрофална домакинска победа от 7:1 и то след 2:2 в първия мач в Пловдив.

На молба да разясни повече за школата от която е започнал, Дембеле сподели: За школата "Клер Фонтен" е много важно да живееш в радиус от 150 км от Париж. В началото се започва с 5000 души и на различни етапи се пресяват до 24 футболисти. Сред тях беше Абу Диаби от Арсенал, например, а с Бен Арфа деляхме обща стая."

Бързоногият нападател призна, че вина за изключителната си бързина са постоянните наказания, с които са наказвали пакостниците. "Аз майче постоянно тичах," пошегува се Гара.
Сънародникът му пък подхвана темата за феновете, които в предния му отбор от Гърция са били оскъдно малко. "Имаше не повече от 400-500 по трибуните, какво говорим да се случват инициативи като тази среща с вас днес, например? С тази публика тук не можем да загубим на Лаута. Бях много впечатлен от това, което видях на първата тренировка. Бях наясно, че идвам в един отбор, който е в дъното на класирането, но след този момент на 10 януари разбрах, че съм попаднал в един много специален клуб. Това ме стимулира да се раздавам на двеста процента на всеки мач. Защото футболът не е само за да се постигат победи, но и да радваме публиката, за която играем," сподели Бенджелюн.

"Аз пък не бях на първата тренировка, но си пуснах един клип в сайта и казах единствено: "Тия не са нормални, луди са". Българската музика ли? Супер е, много си прилича с тази в Гърция", отсече Гара Дембеле.

Наред с шегите и закачките, чернокожите футболисти на Локомотив намериха време и за по-сериозни теми. Първата от тях бе последния шампионатен мач срещу Локомотив (Мездра).

"Не знам какво се случи, мачът беше странен. Не успявахме да си подаваме, не се справяхме дори в най-елементарните неща. Имахме 11 играча, без да имаме отбор. За мен този мач беше катастрофа. Но го оставам в миналото и гледам напред. Сега мислим за мача в петък. Няма значение колко гола ще вкарам. И да създам положение за гол, това пак ми стига," сподели Дембеле.

"Локомотив има сериозен президент в лицето на г-н Динев, стадион в един от най-големите български градове и вярна публика, която подкрепя отбора си винаги. С това основите за голям отбор са подставени, останалото е да се взимат футболисти и да се гради колектив. Защото футболът не е за индивидуалисти. В съблекалнята има много добри футболисти като Данчо Тодоров, Кирил Котев... Освен класата на терена, те са големи мъжкари. Досега все се е случвало да сменям отборите за по един сезон или по-малко. Тук обаче се чувствам супер и се надявам да остана за много повече. Това зависи единствено от вас," отсече Бенжелюн. Той добави още, че договорът му с пловдивския клуб е до края на този сезон, а контрактът на Дембеле е за година и половина. Обаче и двамата бяха категорични, че няма смисъл отборът да се спаси от изпадане, след което да го напуснат.

Интересен за присъстващите факт бе и че общият мениджър на двамата футболисти всъщност е майката на Бенджелюн. Феновете й пожелаха много скоро да я направят богата с трансфери в големи европейски отбори. "Аз оставам верен до живот на ПСЖ. Важно е човек да е с отбора си в добри и лоши моменти," демонстрира привързаността си Юнес. Дембеле пък призна, че няма любим отбор.

Особено интересно бе, когато Гара отговори на въпрос, че не е успял да чуе скандиранията на името си от агитката на Локомотив, тъй като е съсредоточен изцяло в играта. Но с гордост заяви, че е наясно за българското значение на първото си име. В отговор Бенджелюн отново се изхвърли шеговито със скандиране "Гара, к*р". Оказа се, че Юнес просто е употребил втората дума, минаваща за нецензурна в България, която на френски означава "тичай".

За финал двамата получиха подарък - по бутилка колекционерско червено вино по повод пет-годишнината от спечелването на шампионската титла. "Не пия алкохол, но довечера ще си го отворя с една мадама," изсмя се отново Бенджелюн. "Аз пък ще си го отворя сам," контрира го Дембеле.

Последва моментът, в която двамата написаха пожелания в книгата за гости. Истински роман нареди Гарата:

"Единственото което е в главата ми това е подкрепата на публиката. Благодаря й за подкрепата. Вие сте номер едно. Бъдете спокойни, следващия сезон ще сме заедно в първа дивизия," запълни страницата нападателят. Докато съотборникът му в отбраната бе далеч по-пестелив, но съдържателен: "В България, Само Локо".

Двамата раздадоха автографи и направиха задължителните фотосесии с желаещите да се щракнат с тях за спомен. Малко по-късно запалянковците решиха следващата седмица покана за гостуване да бъде отправена към нападателя Георги Чиликов.

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Информирахте ли ги за уникалната загуба в мач от европейските турнири на Локомотив от Оксер с 1-7 или нещо подобно.Този срамен и позорен резултат дали е записан от черно-белите статистици или той е на друг отбор,който даже е заличен с държавен вестник.
0
 
 
РАД що не излезеш малко с кученцето- на по кафенце
-4
 
 
Е щом неграта обещаха, значи всичко е наред и не трябва да се притеснявате.
-3
 
 
Нали уж беше сигурно оставането,какво току мине време и все си го обещават,нищо,че една нищо и никаква Мездра не могат да бият?
+2
 
 
Наистина са машини, дано Гара продължи да бележи в същия дух, а Юнес да е такъв бетон отзад. Успех момчета и в петък нали знаете, не е работен ден и нямаме извинение, ВСИЧКИ НА ЛАУТА!!!!!
+2
 
 
Тези двамата са невиждани у нас футболисти и страхотно умни и интелигентни хора! Невероятна гордост е че подобни играчи са част от ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ! Убеден съм че Дембеле един ден ще играе в голям европейски гранд! Тези двамата са истинско богатство!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Фенклубът на Локо: Да поздравим шампионите! За славата на Пловдив!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: