Марица остана със сребърните медали, измъчи до край ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
20:07 / 16.03.2010
3278
Женският волейболен тим на Марица Пловдив спечели сребърните медали в националното първенство. Маричанки загубиха с 0:3 финалната серия с ЦСКА, като измъчиха докрай съперничките си в последния мач, загубен с 2:3 и изключително драматичен тай-брек.

Срещата започна с изненадващо лесно спечелен гейм от ЦСКА. "Армейките" спечелиха с 17:25. След това обаче Марица започна да играе. В следващите два гейма препълнената зала "Локомотив" се наслади на страхотни изпълнения и много самоотвержена игра на Марица, които разбиха съперничките си на два пъти с 25:18. Четвъртият гейм започна с доста голямо предимство на ЦСКА, като в средата старши-треньора Иван Петков сякаш отписа гейма и запази основните си волейболистки за тай-брека. Дебют за Марица направи разпределителката Кристина Гунчева.

В драматичния тай-брек двата тима вървяха точка за точка, но с малко повече опит "армейките" успяха да измъкнат победа с 15:13 и с това да станат шампиони на България. Така след двете загуби в София с по 0:3, Марица загуби и серията с 0:3, като остана на второ място в България.

Така Марица отсрами пловдивския спорт, като това е първи медал в пловдивския отборен спорт от дълги години. Въпреки, че спечелиха сребърните медали, момичетата бяха разочаровани, че изтърваха ЦСКА и не успяха да нанесат първа загуба на столичния тим. "Армейките" станаха абсолютни шампионки, като през целия сезон и в плейофите не допуснаха нито една загуба и загубиха само 4 гейма - и четирите от Марица. От своя страна Марица спечели всичките си срещи, с изключение на тези с ЦСКА.

На края на мача старши-треньора Иван Петков заяви, че в този мач се е видяло, че разликата в класите не е чак толкова голяма. Той изрази съжалението си, че тимът не е успял да нанесе първата загуба на ЦСКА в шампионата.

Ето и съставът на вице-шампионките:
Мира Тодорова
Ивелина Петкова
Анна Маринова (капитан)
Марина Ковачева
Цветелина Николова
Диана Малинова
Ивелина Монова (либеро)
Мария Димитрова
Анелия Минчева
Ралица Камбурова
Борислава Янкова
Кристина Гунчева
Ваня Алексиева(игра само през есента)
старши треньор Иван Петков
изпълнителен директор Стоян Гунчев
Стойко Цонов, физическа подготовка
Петър Караджов, масажист


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 30
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).