ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (21)
Локо и Ботев подкрепиха Левски относно Купата, има обаче още един проблем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 18.10.2022Коментари (1)3685
© Plovdiv24.bg
Единадесет клуба от efbet Лига подкрепят идеята на Левски мачовете от турнира за Купата на България да бъдат изтеглени за по-ранна дата и да приключат преди началото на декември. Сред тях са пловдивските Локомотив и Ботев. Два елитни тима са против - ЦСКА 1948 и Ботев (Враца). Други три клуба не са отговорили на запитването от ПФЛ и това са Спартак (Варна), Пирин и Лудогорец.

От участващите от Втора лига в турнира за Купата на страната 7 са “за", а сред тях е и Марица. Крумовград и Струмска слава гласуваха "против". 

Шефът на професионалната футболна лига Атанас Караиванов обаче сподели, че заради телевизионното излъчване мачове, които ще попаднат в ефир, няма как да бъдат изиграни преди 3-4 декември.

"Знаете за предложението на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с резервна дата 11 декември. 11 клуба от efbet Лига подкрепят идеята, както и 7 клуба от Втора лига - от участващите в турнира. Против са двата клуба - ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са отговорили Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита.

Както виждате, има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, ама трябва да има и възможност. Знаете, че започва Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по телевизията, и то по 1 на ден. И евентуално на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си колко е красиво това. Имаме яснота за тази възможност за излъчване и точно от нея става ясно, че преди 3-4 декември е трудно да приключат двубоите, които са телевизионни", разясни Караиванов.

"Тези, които няма да попаднат пряко в телевизионното излъчване ще могат да се изиграят максимално рано. До тук има солидарност само по въпроса да се използват датите 17,18 и 19 ноември, но това са и датите за националните отбори. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, но телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември", добави още шефът на ПФЛ.
Още по темата: общо новини по темата: 48
24.05.2023
12.12.2022
03.12.2022
03.12.2022
03.12.2022
03.12.2022
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
До кога ще подкрепяте отбора на народа,след като те искаха и спиране на първенството и защо не са извадени от групата,след като имат толкова задължения-примери ЦСКА,Пирин и др.бяха изхвърлени от групата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
БФС с призив: Мисли, преди да публикуваш!
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: