Боряна Калейн е в болница! Пропуска световното първенство!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 14.09.2022
3533
Най-добрата ни състезателка в художествената гимнастика в момента Боряна Калейн пропуска Световното първенство, което започна днес в столичната зала "Арена Армеец“. Неприятната новина съобщи президентът на федерацията Илиана Раева.

Така България остава само със Стилияна Николова и с ансамбъл жени, а освен това отпада от борбата за отборната титла.

"Имам изключително неприятното задължение да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелване на световната титла - Боряна Калейн, няма да вземе участие. Тя е в болница с много висока температура (39.4 градуса). Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Доктор Добрев на нашия отбор и доктор Сиракова, която отговаря за Световното първенство от ФИГ, са категорични, че Боряна не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура", заяви Илиана Раева.

"Единственото, което мога да кажа е, че безкрайно много съжалявам, защото и личната й треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова и аз, която бях последните десет дни с нея, сме на мнение, че тя беше в една блестяща, блестяща форма. Вчера направи две прекрасни тренировки. Преди първата тренировка е почувствала леко неразположение и гадене, по всяка вероятност някакъв вирус, но с такава висока температура докторите смятат, а и аз самата, че няма нито Световно първенство, нито спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател", допълни Раева.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).