Украински гребци избраха Асеновград, за да се готвят за европейското по кану-каяк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 11.05.2022
1594
Кметът на Асеновград Христо Грудев посрещна юношеския национален отбор на Украйна по кану-каяк. Спортистите са но възраст между 17 и 18 години и тренират гребане със СККК "Асеновец".

Шампионите на Украйна - сегашни и бъдещи в момента се подготвят за Европейско първенство по кану-каяк, което ще се проведе от 23 до 28 юни в сръбската столица Белград. За целта се подготвят на базата за гребане на комплекс "40-те извора" и споделиха, че много им харесва.

Украинците ще тренират заедно с българските състезатели, докато войната в родината им приключи. Те са пристигнали в Асеновград на 29 април. На срещата учениците разказаха, че първо са били в Русе, но там са били в условия, неподходящи за тях. Харесва им и Асеновград. Посетили са Асеновата крепост, манастира "Света Петка“ и Бачковския манастир. Харесва им природата в района и се чувстват като у дама си. Благодарят за гостоприемството и, че им е позволено да тренират на "40-те извора", че им е осигурен подслон, храна, чувстват се защитени.

Кметът д-р Грудев ги попита какво е най-важното, за да успееш в даден спорт. Младите спортисти отговориха, че най-важното е дисциплината. Д-р Грудев ги похвали за това, че изглеждат много добре подготвени физически. На финала на срещата кметът беше категоричен, че могат да разчитат на помощта на общината, ако имат нужда, съобщиха от Община Асеновград.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).