Строежът на "Тодор Диев" поскъпна двойно, стадионът ще глътне между 15 и 20 млн. лева

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
15:23 / 05.05.2022
7321
Строежът на стадион "Тодор Диев“ поскъпна двойно още преди да бъде излят първият бетон на бъдещото ново съоръжение. Първоначално се предвиждаше за изграждането на модерния стадион да бъдат достатъчни около 7,5 млн. лева.

Сметката обаче излезе без кръчмар и причина за това е рязкото поскъпване на строителните суровини и материали след началото на войната в Украйна. Сега по най-новите разчети на специалистите стадион "Тодор Диев“ ще погълне минимум 15 млн. лева, като инвестициите могат да стигнат и до 20 млн. лв.

Въпреки това собственикът на ПФК Спартак Динко Миленчев се надява строителството да приключи 2 години предсрочно. Сегашният краен срок за цялостното изграждане на съоръжението е до средата на 2027 година.

"Надявам се да направим нещо положително за цялата спортна общественост в града. Да възродим този славен клуб и един ден да върнем старата му слава“, заяви пред БНТ Динко Миленчев. Бизнесменът обясни и защо боклуците от строителните дейности все още стоят неизхвърлени близо до тревния терен.

"Строителният боклук умишлено е складиран тук и не е изхвърлен. Тези боклуци ще бъдат преместени в другия край на терена, където е по-ниско и нивото трябва да бъде вдигнато. Мисля, че няма никаква драма в това нещо“, допълни Миленчев.

До момента футболистите на Спартак все още провеждат тренировките си на "Тодор Диев", въпреки че от началото на годината играят домакинските мачове от първенството на "А" регионална група на градския стадион "Пловдив".


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).