ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Италианска аудиотехника монтират на Пеещите фонтани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 19.11.2009Коментари (18)5392
По пеещите фонтани най-сетне се заработи. След като не успяха да тръгнат ни до края на лятото, ни до есента, сега целта е да ги пуснат по Коледа - за кратка празнична радост на пловдивчани, а после - напролет.

Четирима работници от фирмата "Технострой 2000" - Разлог, която спечели обществената поръчка за 150 хиляди лева с ДДС, в момента подменят меките връзки - престарели маркучи, с нови неръждаеми метални тръби. Помпите вече са ремонтирани, сменени са и кабелите. Другата седмица ще дойде още персонал, за да възстановява и изпочупени и липсващи плочи от коритото.  

"Според договора ни с общината, подписан на 19 октомври, трябва да свършим работата за 60 календарни дни. Има известно забавяне, може да се наложи да поискаме отсрочка, но ще направим всичко по силите си да сме готови до Коледа", обясни управителят на фирмата Георги Керемедчиев пред репортера на Plovdiv24.bg.

За над 30 хиляди евро вече е закупена модерна аудиотехника от Италия, но отишло време за проучване на възможно най-добрите оферти. Имало предложения от гръцки фирми, но работещи с произведена в Турция стока. На пловдивска фирма е поръчано да се направи новото елтабло, защото старото е негодно. От 220 V, както е било преди, напрежението на тока във фонтаните ще стане 24 V. Много от необходимите части за този ремонт също трябвало да се изписват от чужбина. Стига да пристигнат навреме, от фирмата били готови да работят и нощем.

Трета поред седмица с графитите по стените на езерото се мъчи екип на "Чистота". Започнали са с шведската технология за първоначално почистване с вода и специални гелове, а сега вече са изкарали френската машина с пясъкоструйката.

"Бавно и трудно става. Графитите са много стари. Свалихме един пласт, отдолу се оказа бяла боя, а под нея - други графити, и пак боя... Ако времето се влоши, може да завършим цялата работа чак в ранната пролет", разказа майсторът елиминатор на графити Цветан Чолаков.


Още по темата: общо новини по темата: 33
21.04.2023 »
22.03.2012 »
20.08.2011 »
17.08.2011 »
17.08.2011 »
15.08.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесна инициатива - помня пеещите фонтани в цялата им прелест преди 20-на години и смея да твърдя, че това със сигурност е едно рядко срещано шоу, красиво и пленително! Но ми се иска общината малко да поработи и върху неугледния вид на водното огледало - нека малко се поразчупят нещата и да се махне този неугледен бетон и стар мрамор и да се заменят с нещо, коеот е по-близко до природата... Соц-стила само загрозява нещата...
0
 
 
"ледена парцалка" хахахахах :) браво! :) ледената парцалка предполагам е съставена от намокрени и вледенени парцали? :):):)
на 19.11.2009 г.
0
 
 
Първо искам да кажа,че съм напълно ЗА мненията на Роско,D J и Aнонимен!!!И искам да добавя една идея,защо трябва фонтаните да работят "по Коледа - за кратка празнична радост на пловдивчани, а после - напролет"?Може вместо да се прави ледена пързалка пред филхармонията,самите фонтани да станат такава "за кратка празнична радост на пловдивчани"!!!!!
+1
 
 
Лебедите - напролет. Славчо е закарал и 5-те лебеда на шивач и шивачът му казал, че кожуси за лебеди не шие поради религиозни причини. Затова Славчо ще си държи лебедите във ваната през зимата и чак напролет ще ги занесе във фонтаните.
+3
 
 
А какво стана със системата за пречистване на водата от микроорганизми, предизвикващи неприята миризма и зеленясване? Лебедите? Очаквах напълно ремонтиране на фонтана, а не само козметика!
+2
 
 
Пак са направили кражба, мамка им мошеническа....: италианска аудиотехника за над 30 000 евро !!! За максимум 5-6 хиляди евро фонтанът може да бъде перфектно озвучен. Не повече от 2-3 киловата са предостатъчни - това не е рокконцерт, не е необходима по-голяма и по-скъпа техника ! На фонтаните музиката трябва само да присъства (за фон), а не да се натрапва и да дъни, та да счупи джамовете на околните къщи....
+1
 
 
ех колко рев имаше и за тия фонтани от критичните читатели, а виж кво станаааа...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Серия от трусове в Турция
ДЮШ на ВК Марица
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: