16 пилоти участваха на писта "Лаута" в първото картинг състезание за издръжливост

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:06 / 18.10.2021
1593
На картинг писта "Лаута" в Пловдив се проведе първото индивидуално състезание за издръжливост "IRON MAN". В надпреварата взеха участие общо 16 пилоти в двата класа.

Адреналинът беше на максимум през цялото състезание. Всички пилоти се справиха отлично и най-важното без никакви инциденти. Наказания за неспортменско поведение и удари по пистата липсваха, похвалиха се организаторите.

В клас Junior шест деца се пребориха за място на стълбичката, като караха 60 минути и трябваше да направят 3 задължителни смени в бокса по време на състезанието. Най-много обиколки в състезанието направи Виктор Николов, което му отреди и първото място.

Останалите пилоти направиха еднакъв брой обиколки, но по-доброто общо време отреди второ място за Габриел Александров, а трети завърши Стефан Марудов. Четвърти стана Кристиян Иванов, който имаше наказание от 15 секунди за по-къс питстоп. Петото място бе за Цветелин Цонев, а шести завърши Любомир Зеленков.

В клас над 14 години пилотите бяха 10. Те трябваше да карат 100 минути с пет задъжителни бокса. Най-много обиколки в състезанието направи Георги Ванков и това му отреди първото място.

Второ място заслужи Росен Тодоров, следван от Мартин Манолов. Четвъртото  място бе за Цветомир Маринов, а след него се наредиха Атанас Милинич, Любомир Гърков, Рангел Рангелов, Ангел Христов и двамата пилоти, които са дебютанти в състезанията - Иво Василев и Никола Венев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).