Константин Маршавелов спечели квалификацията в Стара Загора

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:15 / 03.10.2021
1257
Шесткратният шампион на България в серия “Макси" Константин Маршавелов спечели квалификациите на “Писта Стара Загора" и ще стартира от първа позиция в днешното състезание. Надпреварата на старозагорското трасе е четвърти кръг от тазгодишния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Вчерашният ден не започна по най-добрия начин за пловдивския пилот, като той остана едва на четвърта позиция в първата тренировка. Основната причина за това бе трафикът, а на по-късен етап и проблеми в автомобила.

До началото на втората тренировка механиците на отбора оправиха проблема с автомобила. В нея Маршавелов записа най-добро време и си гарантира първата стартова позиция за днешното състезание. За направените 4 обиколки във втората тренировка той успя да запише време 1:22.943мин., като бе единственият пилот слязал под 1:23.000 мин.

“Първата тренировка не протече така, както искахме, на пистата имаше много трафик и не успях да запиша чист тур. А и в един момент автомобилът започна да прекъсва. Във втората тренировка излязох първи на пистата и за 4-и обиколки постигнах, това което исках", сподели пловдивчанинът Константин Маршавелов след края на квалификацията.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).