Плувната общност в Пловдив се надигна, поиска 50-метров басейн

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
12:35 / 28.06.2021
2392
Плувната общност в Пловдив се обединява в искането си да продължи строителството на 50-метров басейн в града, видя Plovdiv24.bg. За целта вече е създадена петиция във Фейсбук "В подкрепа на искането за продължаване/рестартиране на строителството на ПЛУВЕН КОМПЛЕКС С 50 МЕТРОВ БАСЕЙН в спортен комплекс "Отдих и култура" гр. Пловдив".

"Плувната общност в града очаква подкрепата Ви. Не може вторият по големина град в страната, с четири плувни клуба и един клуб по триатлон да няма 50-метров басейн. Пловдивските клубове и треньори са доказали, че могат и знаят как да подготвят добри състезатели, а доказателство за това са Йосиф Миладинов, Владислав Терзиев, Диана Петкова... Искаме нормални условия за подготовка на нашите деца и състезатели", се казва във въпросната петиция от името на Инициативен комитет. 

"Молим да се присъедините към тази петиция за изграждането на 50-метров басейн в град Пловдив. Децата там тренират по 20-25 деца в коридор. Не могат да се тренират добре и са принудени да напуснат града, за да тренират в други градове или извън България. Пожелаваме успех на пловдивчанина Йосиф Миладинов на Олимпийските игри в Токио това лято", пише към петицията Пламена Бекриева.

До момента под петицията са се подписали 276 души, провери още Plovdiv24.bg.

Нашата медия припомня на читателите си, че преди 2 седмици кметът Здравко Димитров обеща да потърси средства за изграждане на басейна, уточнявайки, че ще разговаря с правителството.

По предварителни разчети, инвестицията трябваше да бъде за около 13 милиона лева, но след поскъпването на строителните материали ще се направят нови количествено-стойностни сметки.

"Освен от правителството, ще се търсят средства и от фондове като "Джесика“ или ФЛАГ", каза още кметът на Пловдив.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).