Призив: Да напълним "Колодрума" за историческите първи мачове на България в Пловдив!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:53 / 02.06.2021
5764
За първи път в историята на родния волейбол Пловдив ще домакинства на мачове на женския ни национален отбор, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това ще стане от 4 до 6 юни за мачовете от група "В“ на Европейската златна лига, които ще се играят зала "Колодрума".

Днес в многофункционалното съоръжение се проведе официална пресконференция, в която участваха президентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев, вицепрезидентът Илия Динков, селекционерът на женския национален отбор Иван Петков, либерото Жана Тодорова, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков и новият шеф на зала "Колодрума" Евелина Апостолова.

Ето и програмата на предстоящите срещи: 

4 юни, 20:30 часа - България - Словакия

5 юни, 20:30 часа - България - Украйна

6 юни, 17,30 часа - Словакия - Украйна

"Много съм радостен, че точно тук в Пловдив започваме нашето голямо участие в годината на женския волейбол. Тази година са най-важните състезания за женския ни национален отбор, като кулминацията ще са финалите на европейското първенство. Да се надяваме, че нашият 7-ми играч – феновете, отново ще допринесат за успехите на момичетата", заяви Любо Ганев.

"Сигурни сме, че ще имате подкрепата от трибуните. На този етап до 50 процента от капацитета, но през август може и да настъпи положителна промяна в това отношение. Призовавам всички пловдивчани, които имат възможност тези дни, да дойдат в "Колодрума" и да подкрепят момичетата на треньора Иван Петков", допълни зам.кметът Георги Титюков.

"Да пожелаем успех на момичетата и да напълним Колодрума", лаконичен бе Илия Динков, който е и президент на ВК Марица.

"За мен ще бъде по-различно изживяване да играем пред пловдивска публика. Очакванията са да спечелим Златната лига, след като сме домакини на финалния турнир. Още повече, че сме я печелили преди 2 години и сме задължени да търсим повторен такъв успех", каза на свой ред селекционерът Иван Петков.

"Зажаднели сме за волейбол на родна земя. Хората в Пловдив обичат волейбола. Надявам се да направят страхотна атмосфера и да ги зарадваме с 2 победи", обяви пловдивчанката Жана Тодорова.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция в "Колодрума"!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).