Нова промяна за "Колежа" - козирка само за 1200 места, съблекалните ще са на трибуна "Изток"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
14:46 / 19.05.2021
6493
Днес в Община Пловдив се проведе чаканата с огромен интерес от привържениците на Ботев среща относно довършването на стадион "Христо Ботев", за която Plovdiv24.bg единствен писа още миналата седмица. На разговорите присъстваха представители на Гражданския съвет за обществена подкрепа за дострояването на съоръжението и зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

По време на дискусията бяха взети няколко решения, които ще променят леко досегашните планове за строителството.

Най-важното решение е, че все пак козирка ще има, но тя ще покрива една малка част от централната трибуна и по-точно 1200 места. Припомняме, че преди 12 дни шефът на фирмата, която извършва строителството, обяви пред Plovdiv24.bg че отпуснатите 25 млн. лева с ДДС няма да стигнат за козирка.

Освен това Илиян Филипов разкри, че осветлението ще бъде реализирано чрез временни пилони. Това е другото нещо, което ще се промени и което бе решено днес. Ще бъдат изпълнени частично някои елементи на козирката, за да може към тях да бъдат прикрепени осветителните тела и стадионът да получи лиценз за Първа лига.

Съблекалните и съдийската стая пък ще бъдат преместени под Трибуна "Изток". Ще бъде монтирано и светлинното табло, което беше закупено от община Пловдив преди години. Уверението от Общината е, че ще бъдат поставени седалки на всичките 4 сектора.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).