ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Валентич: Преди мен Ботев падаше с 0:6! Моят футбол е екстремно бърз и екстремно агресивен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 03.05.2021Коментари (12)9398
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич направи доста подробен коментар за представянето на своя тим. Босненецът каза какви цели си е поставил и кога би напуснал "жълто-черните".

Преди да пристигна в Ботев, бях прочел доста неща за Пловдив и за клуба. Знаех, че в клуба има и негативни неща. Не е лесно да се промени мисленето на тим, който губи мачове и да се превърне в тим, който печели мачове и да се изгради печеливш отбор. Почти всеки ден получавам въпроси от мои колеги в скандинавските държави от бивши мои играчи и приятели защо съм пристигнал тук. Когато казах "да" на Антон Зингаревич за този проект, беше, защото знаех за потенциала на Ботев", заяви Азрудин Валентич в предаването "Преди кръга" по Диема спорт.

Ето какво още каза босненският наставник на "канарите":

Обичам да работя в клубове, които имат много фенове, имат енергия. Аз съм треньор с огромна енергия. Може би това не си личи по време на мачове, защото тогава съм спокоен, но на всяка тренировка го показвам. Мисля, че енергията на този клуб, на феновете и моята могат да се слеят и да изградим нещо голямо.

Най-доброто ни представяне може би беше срещу Левски. Завършихме 2:2, но водехме с 1:0. Изпуснахме много шансове, но видях отбор, който мисли. Последните 28-29 години не бяхме печелили тук. Взимали сме само точка. Казах им на полувремето - момчета няма какво да губим, излизаме и продължаваме да играем. Второто полувреме срещу Левски беше футболът на Вали - екстремно бърз, екстремно агресивен и с бързо темпо с топката. Видях отбор с друга нагласа, който иса да спечели мача. Отбор, който вярва, че може да сечели.

Най-лошото представяне беше срещу Монтана в Пловдив. Монтана игра много дефанзивно, а ние бяхме бавни. За целия мач имахме само един шанс. Тогава си казах: "Имаме проблем, трябва да променим нещо". Тогава променихме методите на тренировка - станаха доста по-семпли, но и доста по-ефективни, с повече интензитет и агресия. За мен най-впечатляващо от началото на подготовката до първия мач с Арда беше промяната в манталитета за този един месец. Преди да дойда тук, Ботев имаше загуби с 0:3, 0:4 дори 0:6. Нито един мач след това не се предадохме, играхме до последната секунда, включително и срещу Лудогорец.

За да си футболист или треньор тук, трябва да знаеш, че напрежението е голямо. Клубът е популярен, фенската маса е огромна. Имам респект към другите отбори, но да играеш за Ботев не е същото. Когато дойдох тук, първата задача беше да останем в Първа лига и следващия сезон, втората да изградим отбор през лятото, който да се бори за Топ 6 през новия сезон, а третата фаза е да атакуваме местата в Европа. За този период - 2 години и половина, колкото е и договорът ми, смятам, че можем да стигнем до Топ 3. Не ни трябва много - може би трима качествени футболисти в стартовия състав. Ние искаме да играем интензивно, искаме играчи, които да спринтират, разбира се и с футболни качества. Надявам се този отбора да успеем да го изградим през лятото.

В Ботев имам малко повече комфорт, но ако усетя, че не мога да придвижа отбора на следващо ниво, сам ще напусна. Няма нужда някой да ме гони. Когато нещата се получават, разбира се, че ще искам да продължавам. Когато някой ден напусна Ботев, ще искам да си кажа: "Уау, каква работа свърших". Искам да оставя добър отбор, клуб и организация.

Последно, искам да кажа, че с мен всеки един играч ще дава максимума за този клуб. Не става въпрос само за мачовете, а за всеки ден, дори и на тренировките.
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя е екстремно измислен треньор заедно с "шефа си" , екстремно измислен милионер!
0
 
 
Най-добрият треньор в историята на папагалите. Не знам какво не му харесват. Май искат да изпаднат
0
 
 
Имаше един Желко който също като теб се радваше на всеки равен.Чака те същата съдба .
+1
 
 
Зингата каза, ако селяните съберат още 500-600 000 може да си помисля дали да им стана сайбия.
+5
 
 
В странно положение се намира Ботев. Кандидат собственикът ( такъв е от месеци вече) реално харчи парите на спонсорите, без той самият да даде и един лев. А бяха изпълнени всичките му условия. И не взима акциите...
+2
 
 
Ей няма такива клоуни хахаххахахахахахахахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: