ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Новият бразилец в Ботев е работил като зидар и пазач на паркинг в детските си години
Автор: Стойчо Генов 08:48 / 22.02.2021Коментари (11)5683
©
Преди малко повече от 21 години в Кажари, щата Мараняо (Бразилия), се ражда Жозе Маркос Коста Мартине, познат като Маркиньос. Това е последното ново попълнение в Ботев (Пд). Бразилецът, който ще играе под наем, вече се настани в клубната база в "Коматево".

На 12 обаче той напуска семейството си, за да играе футбол и се подвизава в младежките отбори на Атлетико Минейро. Атакуващият халф бързо израства и на 6 ноември 2019-а срещу Гояс, когато е на 20, бележи първия си гол за бяло-черните. На практика това е началото на футболната история на Маркиньос, който въпреки крехката си възраст е научил много уроци от живота.

Като малко дете семейството му едва връзва двата края и момчето е принудено да работи като зидар и пазач на паркинг. Маркиньос обаче не се срамува, дори напротив - смята, че това му е помогнало да се развие като личност и да пробие във футбола, пише "Тема спорт". "Работих от най-ранна възраст заедно с баща си. Бях зидар и пазач на паркинг. Моята история е малко тъжна, защото имах много трудности в живота. Развих се бързо като човек, надявам се да го направя и като футболист", заявява нападателят.

Пробивът на Маркиньос в Минейрао дойде през 2019-а, когато се утвърди и дори завърши кампанията като титуляр. Бяло-черните финишираха на 13-о място и се класираха за Копа Судамерикана, а атакуващият халф събираше все повече погледи от Европа. Младокът показа зрялост за годините си и поддържаше темпото на мачовете по чудесен начин.

Не случайно през декември 2019-а пратеници на Челси дойдоха в Бразилия да го наблюдават на живо. Агентът на Маркиньос в допълнение разкри, че той е следен още от Манчестър Юнайтед и Леверкузен, а халфът не скриваше вълнението си от това:

"Щастлив съм да разбера, че други клубове се интересуват от мен. Радвам се да знам, че имам стойност. Челси, Юнайтед и Леверкузен следят изявите ми." Маркиньос определя като най-щастливия момент в живота си първия (б.р. - и единствен) гол за Минейрао срещу Гояс. Неговото празненство с танц до тъчлинията бе съпроводено и от плач.

"Когато вкарах попадението, си спомних за всичко, през което трябваше да премина, за да достигна този момент на слава", казва полузащитникът. Бъдещето изглежда бляскаво за младока под ръководството на Вагнер Мансини, но с назначаването на Хорхе Сампаоли мястото му изстива и не получи много шансове за изява през 2020-а. Все пак той записва 11 мача в бразилската Серия А, но предимно като резерва и престоява на терена общо 431 минути.

Последният му двубой бе на 22 ноември при равенството 2:2 със Сеара, когато се появи от пейката в края на срещата. Оттогава насам Минейрао търсеше отбор на Маркиньос, в който да го отдаде под наем. В Бразилия дори обявиха, че той се е разбрал с Аустрия Виена, но в крайна сметка 21-годишният халф акостира в Коматево. Но страницата за него в Атлетико със сигурност не е затворена. Защото точно преди да го преотстъпи, клубът удължи договора му до края на декември 2024-а, с което подсказа, че все още таи надежди той да разгърне потенциала си. А Ботев (Пд) може да му даде желания рестарт...
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
На само в детските си години а и сега схтесхе да работи като пазацх, ако Цингаревиц не бесхе го взел от борсата за безработни. Цхелсеа и Манцхестер Унитед били го искали, но кариоката е предпоцхел гранда от село КОМАТево. Му-ха-ха-ха. Тиыа селските ибрикцхии са йив тасхак. Сами си выарват на измислени истории за "звездите" които Цингаревиц им води.
0
 
 
Тоя докато научи какво е тухла,вар,чук ,мистрия на български и ще му свърши договора.Събрахте супер милиардерски отбор,имате зидар,плажен волейболист,шахматист ,а сега чакате и портиер за вратар.Честито
0
 
 
Момчето от малко се е научило как се вадят парите - с много труд и пот не само на челото, но и на фланелката. Успех, момче!!!
0
 
 
Това не е новина, почти всички футболисти в Бразилия са от бедни семейства. По принцип футболът в Южна Америка е спортът на бедните.
+1
 
 
Помня , че и футболиста от близкото минало Калоян Караджинов беше с такава професия :)
0
 
 
Като прочетох зидар си спомних за един от най-големите мои любимци- Бруно Конти.Роден в малкото градче Нетуно , в бедно семейство,той е едно от седемте деца,като баща им по професия зидар е принуден да работи до изнемога за да издържа голямото си семейство.Малкият Бруно е принуден да работи с баща си и да помага на енорийския свещеник в църквата.Мечтае да играе бейзбол който американските войници са популяризирали в Италия,но все пак е забелязан на един футболен турнир и започва да играе организирано като прави блестяща футболна кариера и става една от легендите на "Рома"и "скуадрата" на Италия!Един от тези които донесоха на Италия световната титла през 1982 година.Блестящ техник,боготворен от "тифозите",които го наричат МараЗико,той си остава напълно земен човек ,обичан и уважан от хората.Пожелавам на Маркиньос да постигне поне малко от класата на този велик футболист,да се опази от контузии и да радва феновете на "Ботев"Пловдив с играта си.Приятен ден!
-1
 
 
Само зидари нямаше в Ботев.И такива ще има и какви ли още не!Само юноши няма.
0
 
 
Каква далновидност от страна на селските с този трансфер. Ако не му потръгне като футболист, ще го пратят на строежа на копнежа. Там всички работници са тъмнокожи от маалата. Този ще се интегрира лесно, а и умения има.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: