ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Топ трансферите на българските клубове през зимния прозорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 12.02.2021Коментари (0)1400
©
Трансферният прозорец приключи и най-вероятно трябва да обърнем внимание на онези футболисти, които успяха да намерят нов тим или да бъдат привлечени в редиците на родния футбол. Един поглед към активността през последните седмици ще ни покаже, че българските мениджъри са били едни от най-активните, както в секцията за продаване, така и в секцията за закупуване.

Статистиката ни показва, че почти всеки отбор е бил особено активен и е успял да инкасира печалби, да привлече футболисти, но особено приятна новина е, че до голяма степен ще открием, че по-големият брой футболисти е изцяло български. Защо е положителна новина? Даваме шанс на младите таланти да се проявят, а това определено ще се отрази в бъдеще. Кои са интересните трансфери за зимния прозорец:

Започваме с ЦСКА София и някои интересни трансфери, които определено са попълнили касата на армейците. Започваме с Валентин Антов, който официално напусна софийския тим, след като към него беше проявен интерес от италианския клуб на Болоня. 20-годишният защитник беше привлечен под наем за сумата от половин милион евро. Друго интересно име, което също ще търси щастието си другаде е Юнус Санкаре, макар и пазарната му стойност да е около 2 милиона евро, отборът го изпраща в Панатинайкос срещу сумата от 300 хиляди евро. Армейците са попълнили позициите с Федерико Варела и Джорди Кайседо, като и двамата са свободен трансфер.

Една друга интересна новина идва от отбора на моряците в Черно море. Матиас Курьор беше продаден за сумата от едва 100 хиляди евро в турския Самсунспор. За сметка на това ще видим завръщането на млади таланти като Петър Вуцов и Йордан Радев, които приключват своите наеми, а нова и интересна изненада ще бъде испанеца Пабло Алварез. Центърът е на 23 години и идва като свободен трансфер.

Един особено добър трансфер е привличането на 26-годишния Па Конате, привлечен от норвежкия Розенборг. Футболистът пристига като свободен трансфер и според клуба на са харчени никакви средства. Привлечени са и още няколко играча от Фремад Амагер, но за тях нямаме информация. Отборът се разделя с г-н Педросо и Фабио Бурбано - първият е пуснат в свободен трансфер, докато вторият е закупен, но липсва информация. Ако разгледаме по-подробно спортните онлайн залози в Bwin ще забележим, че букмейкърът следи с особен интерес представянето на Ботев. Очаквано е от всички фенове да започне дългочаканият възход, все пак не трябва да забравяме, че това е отбор с история и традиции.

Левски София, макар и да не се намира в най-добрата си форма, може спокойно да се похвали с някои интересни трансфери. Футболистите Паулиньо и Станислав Иванов напускат клуба срещу трансферната сума от 300 хиляди евро. Първият заминава за Кхор Факан, докато вторият е харесан от футболния Чикаго Файър. Отборът също така привлича няколко футболисти от свободен трансфер, но същевременно добавя и играчи от юношеската лига.

Що се отнася до Лудогорец, там положението е интересно. Отборът няма абсолютно никакви приходи от настоящия трансфер. Жуниор Брандао отива под наем в португалския Рио Аве, а Жорже Фернандо Барбоса Интима заминава в Уади Дегла. Привлечен е нападателят Пиерос Сотириу от Астана. 28-годишният играч от Кипър ще трябва да попълва нападението на орлите, а какъв ще е крайният резултат, предстои да разберем.

Локомотив Пловдив се разделя с Анте Аралица, Кенан Муслимович, Милош Петрович и Мустафа Абдулахи. Отборът се разделя с тях без да прибере приходи. Съответно можем да видим, че са привлечени двама нови играчи и те също идват като свободен трансфер. Конър Руан и футболист от Александър Иванов от Рилски Спортист.

Това са някои от по-интересните трансфери, цялата изразходвана сума за всички отбори от настоящия трансферен прозорец е 1.28 милиона евро, а приходите са 1.58 милиона евро. Сега остава и направените футболни инвестиции да бъдат оправдани и да допринесат по-сериозно за качеството на игра. Надяваме се, че и феновете ще оценят присъствието им, защото след стартиране на сезона ще трябва да оправдават инвестицията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: