ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (19)
Най-добрите футболисти на всички времена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 11.02.2021Коментари (0)1991
©
Футболът е една изключителна игра, създала редица герои в много отношения. Когато започнахме да ставаме свидетели на следващото поколение герои, никога не сме подозирали, че именно футболът ще ги превърне в божества. Всеки клуб има своите легенди, но не всеки клуб може да даде звезда от световен ранг. Точно по тази причина ще разгледаме някои от най-великите футболисти на всички времена. Техните спортни постижения продължават да се смятат за ненадминати и има причина:

Йохан Кройф е име, което радваше почитателите на Аякс много дълго време. Холандецът беше известен и с редица суеверия, които му позволяваха да привлече погледа, докато не стигнахме до един особено фатален финал за клубния си отбор през 1969 г. Йохан винаги има традиция, която го успокоява преди всяка игра. Излиза на терена, барабани по корема на Герт Болс с ръце, отива до противниковото поле и изплюва дъвката си там. За зла беда, във въпросния мач, спазвайки всички ритуали, футболистът забравя една голяма подробност - не дъвчи дъвка. Просто е забравил да я сложи в устата си и резултатът е тотален разгром с 4-1. На следващите финали обаче успява да получи възмездие. Холандецът може да се похвали като човек, който променя много сериозно играта и точно това не трябва да ни изненадва.

Няма как да говорим за футбол, без да обръщаме внимание на "Божията ръка" Диего Марадона. Като един от обещаващите 15-годишни таланти, аржентинецът бързо успя да се прояви като хегемон с топката. Времето му в Наполи никога няма да бъде забравено, особено след като Марадона не просто имаше усета за гола, той използваше всички потенциални възможности да се наслади по всеки възможен начин. Хубавият живот създаде някои проблеми, но това няма нищо общо с футбола и играта му. Всеки фен знае, че когато Диего играеше на терена, шансовете за още една история, която да разказваме на внуците, рязко се повишаваха.

Има много форми на футболиста Роналдо и една от тях е Луиш Назарио де Лима. Бразилецът често е синоним за феноменалните изпълнения и въпреки огромните си успехи в Интер и Милан, както и в Барселона и Реал Мадрид, този футболист се оказа не само добър в индивидуалната игра, но и съвършен с екипа на бразилските национали. Едва ли има човек, който би пропуснал да го гледа на финала на Световното първенство. Тогава бразилците играеха като добре смазана машина. На 23-годишна възраст той беше отбелязал над 200 гола, а това е успех, с който малцина могат да се похвалят.

Роналдиньо е друга разновидност на футбола, който сякаш говореше на топката и можеше да направи всичко с нея. Смятан за величие от много свои фенове и критици, той също се нарежда в класацията. Започвайки кариерата си в Бразилия и също така я приключи там, футболистът често се наричаше магьосник и малцина намираха някакъв начин да му противодействат. Можехме да го видим в клубове като ПСЖ, Барса и Милан, а за 10-годишното си присъствие в Европа, това беше перфектното футболно удоволствие. Именно той е един от малкото футболисти, които получава аплодисменти на Сантиаго Бернабеу.

Не съществува футболна класация, в която няма да видим присъствието на Пеле. Той продължава да стои в книгата с рекорди на Гинес за 1279-те си гола в рамките на 1363 игри, в това число влизат и приятелските срещи. Бразилецът спокойно се нарежда сред феномените на страната си, а на скоро се изчисли, че освен един от най-добре платените футболисти, той е смятан и за играчът, който е отбелязал поне един гол на футболна среща. Дели си наградата с Марадона за играч на века.

Г-н Зинедин Зидан доказа, че не е просто величие на терена, но и перфектен треньор. Гордостта на Франция беше сред фаворитите на футбла и дълго време демонстрираше качества за тима на Бордо. След това дойде време за оформянето на звездния отбор на Реал Мадрид и именно французинът получи правото да се запише като легенда там. Ювентус също не се оказа лошо място за постигане на резултати. Той е и един от малкото играчи, които са успели да спечелят Шампионска лига като играч и треньор.

Говорейки за Реал Мадрид, нека не забравяме и Кристиано Роналдо. Играчът успя да постигне редица успехи, да помогне за спортното чудо на клубните тимове като Реал и Манчестър Юнайтед, да бъде обичан от целия свят, да се смята за герой в Португалия и освен всичко останало, да продължава да бъде смятан за фаворит, макар и към момента да е на 35 години. Към този момент можем да забележим, че букмейкърите не дават високи шансове на Ювентус в Шампионска лига. Един поглед към предлаганите спортни залози Палмс Бет ще ни покаже, че португалецът все още не е намерил правилната формула, за да направи "Старата госпожа" отново толкова влиятелна.

Няма как да говорим за Кристиано и да не споменем заклетия враг - Лионел Меси. Футболистът от Аржентина и възпитаник на Барселона може да се смята за феномен на своето време, както и автор на редица победни голове срещу Реал Мадрид. След като началото на кариерата му започна през 2003 г., аржентинецът успя да спечели всички голови рекорди с един клуб - отбелязвайки около 649 попадения. 6-те златни топки също са от значение, особено след като четири от тях идват в последователни години.

Без значение дали го обичате или мразите, Джанлуиджи Буфон остава синоним за един особено качествен капитан, перфектен вратар и съвършен футболист. Той е рекордьор за най-много участия за националния отбор на Италия, както и в европейските турнири. Именно неговата позиция позволи на любимите тимове да се окичат със злато в редица случаи. А точно това засилва голямата футболна любов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: