ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Топ 5 на най-значимите зимни трансфери от последния прозорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 10.02.2021Коментари (0)1185
©
Във футбола идват два специални момента през годината, в които всеки фен се надява на боговете и мениджъра, да намерят правилното попълнение за отбора. Желанието да се заздрави отбора и да се намери правилната формула за успех. Трансферният прозорец тази година успя да покаже интересно разместване на атлети и с това спокойно можем да видим заявката на някои отбори за по-високи успехи. Някои треньори се възползваха от наемните клаузи, но нека обърнем внимание на най-важните топ 5 трансфера, които различните платформи показват като впечатляващи. Короната няма да бъде особено лека за следните играчи:

Озан Кабак е взет специално от Шалке 04 и ще трябва да помага за защитата на Анфийлд. Г-н Клоп обаче не използва сериозните финанси, а предлага на немския тим наем за сумата от 1.1 милиона евро. Турският футболист започва кариерата си в Галатасарай, а след това е привлечен от немския Щутгарт, който го продава миналата година на Шалке. Кабак е едва на 20 години, но може да се похвали като играч, който е в мерника на редица футболни звезди. Не е ясно каква ще е клаузата за закупуването и дали няма да се върне по-късно в немския тим.

Доминик Собослай също се получава шанс да бъде част от звездните трансфери на зимния трансфер. Лявото крило започва кариерата си в родната Унгария, а в последствие е забеляза от отбори като втородивизионния Лиферинг, който по-късно осребрява чека и го продава на Залцбург. На първи януари вестниците официално споделиха, че Доминик е футболист на Лайпциг, а заплатената сума за него е от 20 милиона евро. Смела цена, имайки предвид скромната 20-годишна възраст. Собослай се радва на 5-годишен договор, но ако покаже качества, можем да видим как бързо тимът осребрява и този чек.

Муса Дембеле е интересно име, което официално отпътува от френския Лион за Атлетико Мадрид. Очевидно е, че отборът на Диего Симеоне има нужда от силни играчи, особено след като използва този метод за привличане на играчи. 24-годишният Дембеле замина за Испания с надеждата, че ще бъде нападателното острие на дюшекчиите. Забелязваме, че Bet365 BG се интересува много от испанския футбол, особено след като не се намира в най-цветната и качествена позиция. Това пък трябва да ни подскаже, че Симеоне най-вероятно се надява да вгорчи живота на лидерите в класирането. С оглед на това не трябва да забравяме, че Муса е взет под наем до края на настоящия сезон за сумата от 1.5 милиона евро.

Себастиан Халер се оказва втория най-интересен футболист в трансферния прозорец. Тимът Уестхам официално заяви, че е готов да подпише договор и с Аякс за сумата от 22.5 милиона евро. Сделката е финализирана, а що се отнася до самия Халер, той може да не е особено щастлив от факта, че макар да се оценява на сумата от 30 милиона евро, толкова лесно са подкопали труда му. Нападателят ще трябва да помага на отбора също до края на сезона, но за жалост няма информация дали има необходимата клауза за закупуване. Това е информация, която все по-трудно присъства на трансферния прозорец.

Мартин Йодегор е футболистът, който очевидно трябва да направи чудеса за Арсенал. Артилеристите успяха да вземат 22-годишния младеж на време от Реал Мадрид, а самият той е прекарал около 2 години с испанския футбол. Любопитен факт е, че Мартин е и един от най-младите футболисти, които отбелязва този рекорд на 15 години и 253 дена. Арсенал ще може да използва футболиста до 30 юни тази година, а според спортните критици, норвежецът струва около 40 милиона евро. Взет е само за 2 милиона под наем. А най-високият му трансфер до този момент е от 2.8 милиона евро, заплатени от Кастилия, не е ясно колко са платили Реал Мадрид, за да го притежават, но очевидно не се разделят с него, а просто дават шанс за допълнителни изяви.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: