ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стартира кампания за купуване на 39% от акциите на Ботев, необходими са 100 000 лева
Автор: Стойчо Генов 13:19 / 18.01.2021Коментари (17)6013
©
Сдружение ПФК Ботев Пловдив стартира кампанията за откупуването на 39% от акциите на клуба, които в момента са собственост на обявената в несъстоятелност фирма ТЦ-ИМЕ АД. Необходимата сума е 100 000 лева, като срокът е до средата на февруари.

Plovdiv24.bg първи информира преди време читателите си, че още на 2 декември 2020 година бе обявен публичен търг от синдик Ани Миленкова за въпросните акции. Тогава търгът не се проведе заради липса на кандидати, а началната тръжна цена беше 176 752 лева, представляваща 80 на сто от оценка на вещото лице. 

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на Сдружението:

Уважаеми ботевисти,

След успешния край на кампанията "Да живее Ботев Пловдив“ Сдружение "ПФК Ботев“ дава старт на една също толкова значима кампания - "100% Ботев Пловдив“, чиято цел е събирането на 100% от акциите на клуба на едно място. Кампанията ще подпомогне откупуването на 39% от акциите на Ботев Пловдив, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД - в несъстоятелност.

Още преди година Сдружението публично афишира намеренията си за събирането на всички акции на едно място с цел повишаване атрактивността на клуба за потенциални инвеститори и осигуряване на неговата дългосрочна стабилност. След дълги процедури възможността за закупуването им е факт. В момента е сключен договор и е внесен задатък, като оставащата сума за събиране е 100 000 лв. Срокът е до средата на февруари.

Защо закупуването на тези акции е важно?

Придобиването на пълния пакет акции категорично изяснява собствеността на клуба и гарантира нормалното му функциониране. В продължение на години самото провеждане на акционерните събрания на ПФК Ботев АД (предпоставка за гласуването на важни решения) зависеше от дружество обявено в несъстоятелност.

Със събирането на едно място на пълния пакет акции ще направим ПФК Ботев АД изключително привлекателен за инвеститорите. Така привържениците на най-стария футболен клуб в България ще извършат подвиг за стабилизирането на любимия си Ботев Пловдив, при това - за втори път през последните месеци.

И макар че процесът по придобиването на остатъчните акции да стартира преди доста време, след заявения интерес от г-н Зингаревич всички действия са съгласувани с него и неговите представители.

Какво конкретно предстои?

1. Открита е сметка за дарения за кампанията: IBAN : BG57 TEXI 9545 1004 0180 00, Сдружение ПФК Ботев

2. Възобновяват се онлайн търговете, като ще бъдат предложени още ценни за ботевистите артикули.

3. Възстановява се благодарствената онлайн стена за дарителите, насочена към фирмите на www.565.botevplovdiv.org

4. В следващите дни ще бъдат анонсирани още инициативи, които в момента се подготвят.
Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
От 2014-та се опитваме да съберем капитала(акциите) на едно място. Има важни решения, които се взимат с 2/3 мнозинство, а ние с нашите 61% го нямаме. Целта е да съберем акциите на едно място и те да са наша собственост. Както и при Самуилов, така и с руснака, акциите ще бъдат прехвърлени за 1лв с ясното условие и ангажимент да ни ги върнат за същата сума като се махнат. Това е целта на упражнението. Ако сега той ги купи за 100к, утре може да им иска милион, а ние ще сме в изходна позиция. Това е за неразбралите и в частност за Столипиновските амеби
-3
 
 
След като бизнеса ще осигурява бюджета, ПИМК ще строи стадиона, седалките, терена и паркингите от данъкоплатците, чрез общината, сумите по откупуването на дълга и процента от ТЦИМе ще ги дава Шиши, како ще прави "милиардера"?
-3
 
 
Такъв цирк който се разиграва в момента в Бутвфъ и комунягите не биха си помислили да го направят след 09 09 44г.
-3
 
 
Добре де нали вече изцоцкахте феновете половин милион... какво искате още?! От Локомотив съм, но чак и мен ме е яд, стига вече е*авки с пловдиските отбори дори и коматево е част от Пловдив
+1
 
 
Нещо не ми е ясно. Феновете събираме пари, изкупуваме остатъка и даряваме накуп всичко на Зингаревич. Общината(държавата) му прави стадиона. А той води талантите на втората датска лига, така ли? От Сдружението чакаме друга информация, а не нова акция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: