Филипов: До една година на стадион "Христо Ботев" ще се играят мачове от първенството

Автор: Стойчо Генов
Коментари (58)
12:25 / 09.12.2020
21276
Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, договорът между Община Пловдив и ДЗЗД "Колежа“, което спечели обществената поръчка "Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион "Христо Ботев“, бе подписан официално днес. С подписването му ДЗЗД "Колежа“ вече може да стартира строителните дейности, след като от близо седмица техниката на дружеството е на стадион "Христо Ботев“, а работници разчистваха съоръжението и го подготвяха за рестарт на строежа.

За Община Пловдив договорът бе подписан от Пламен Райчев – заместник-кмет по строителството, а за ДЗЗД "Колежа“ – от Илиян Филипов, собственик на водещия партньор в дружеството ПИМК. На подписването присъства и кметът Здравко Димитров, който все още е в болничен.

"Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който Ботев отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела при подписването кмета.

От фирмата, която ще извърши строителните дейности, поеха ангажимент да осъществят строежа в най-кратки срокове.

"Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат“, обеща Илиян Филипов.


Виж коментарите (58)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).