От Общината разясниха защо се бави подписването на договора за "Колежа"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (17)
15:14 / 27.11.2020
13356
Въпреки че мина вече доста време от избора на победител в обществената поръчка за довършването на стадион "Христо Ботев", подписването на договора между Общината и спечелилата фирма все още се бави.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че съоръжението ще се довършва от ДЗЗД "Колежа", чиято оферта бе за 52 389 126 лева с ДДС. В последния възможен за обжалване момент се оказа, че има пусната жалба от "Парсек Груп", която впоследствие бе оттеглена.

Plovdiv24.bg се свърза със зам.-кмета на Пловдив по строителството Пламен Райчев, за да разбере защо се бави подписването на договора.

"Към настоящия момент ние имаме готовност да подпишем договора, но чакаме разпореждане от КЗК (Комисия за защита на конкуренцията). След подадената и след това оттеглена жалба, беше образувано производство по случая. Реално обаче няма краен срок, в който ние може да получим въпросното разпореждане от КЗК. Непрекъснато търсим контакт и коментираме с колегите от КЗК, но е факт, че разпореждането се бави", заяви пред Plovdiv24.bg Пламен Райчев.

"Обясняват ни, че на фона на ковид кризата някои от служителите им боледуват, други са в карантина, а трети работят "хоум офис". Това е основният мотив, който те ни изтъкват, но реално ние от общината няма как да регулираме този процес. Очаквам в началото на другата седмица процедурите да се ускорят. Даже фирмата изпълнител отдавна е в готовност да почва да строи. Първото нещо, като подпишем договора, е да разпъват крановете, да правят временни захранвания и да си подготвят строителната площадка. Обектът е замразен с Акт 10, избран е надзор, който ще пусне Акт 11 и започва реалното строителство", каза още заместник-кметът на Пловдив.


Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).