ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Зрелищен мач между два от най-класните тимове в "Пловдив 2020"
Автор: Стойчо Генов 11:19 / 21.10.2020Коментари (0)1818
©
Третият кръг от любителския волейболен шампионат за смесени отбори "Пловдив 2020" противопостави два от трите най-класни отбора в надпреварата - Рилски орли и Машините.

Получи се мач на много добро ниво, в който изобилстваха красиви и дълги разигравания, мощни забивки и няколко блока, които бяха в графата "monster block". Двама разпределители, които обичат атрактивния стил на игра, а двама от най-изявените състезатели - Кирил Котев и Иван Джапунов, са вече на линия. Първият показа защо е бил MVP за републиканската титла на родния му Марек (Дупница) при юноши старша възраст през 2016 година, като дори е награден лично от тогавашния национален селекционер Пламен Константинов.

Също така, заради тези си изяви, Котев бе част и през същата година от младежкия национален отбор, а и е представял страната ни на Световен форум в Аржентина.

Момчетата от Рилски орли взеха победата с 3:1, като триото от школата на Марек (Дупница) - Кирил Котев, Владислав Рангелов и Ивелин Петрев, показаха необходимия синхрон, който имат и с други момчета от отбора им, с които са били част и от университетския отбор на ПУ, воден от треньора Димитър Ангов.

Машините пък оправдаха името си и се бориха до край в един шеметен мач, който завърши в точно в полунощ в зала "Лаута".

Част от момичетата под 18 години, които тренират любителски в сборни групи във ВК Марица и имат познати в отборите, останаха да ги подкрепят, а организаторът Атанас Карачански ги покани да се присъединят към пролетното издание на шампионата и подсилят отбори с необходимото изискване да има жени в тима.

Забелязва се, че така агресията е с по-нисък интензитет, а момичета в първенството, за пореден път показват, че играят с огромно старание и по-нищо не отстъпват и по качества и на любителско ниво, няма проблем да се играе със смесени отбори.

В оставащите срещи от 3-ия кръг в петък Гъзетата играят срещу Weekend&Chill от 21:30, а в неделя има два мача един след друг - от 18:30 MatN - Орел, Рак и Щука, а в 20:30 тимът на организатора Рубикон среща Третия отбор. И трите срещи ще се изиграят в зала Лаута.

В класирането лидер е Рилски орли с 14 точки, следван от Гъзетата с 10 и мач по-малко. Следват Weekend&Chill с 8 т. и Машините с 6.

Системата за точкуване умишлено е променена от организатора, като реално това е единствената разлика от професионалните правила. Прави се с цел да е по-интересно и всеки отбор да има стимул дори за всеки спечелен гейм.

Във всяка среща се разпределят общо 5 точки, като всеки гейм носи точка - при 3:0 - 5 точки, 3:1 - четири, 3:2 - три, 2:3 - две, 1:3 - една и 0:3 - нула.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: