ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Над 300 пожарникари ще се състезават в Пловдив в продължение на 3 дни
Автор: Стойчо Генов 13:54 / 25.09.2020Коментари (0)1273
©
Над 300 служители от структурите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се борят за първенство на 48-ия Републикански преглед по пожароприложен спорт в Пловдив. Турнирът ще се проведе от 30 септември до 2 октомври на лекоатлетически стадион "Пловдив“ в парк "Отдих и култура“.

В традиционните дисциплини на атрактивната надпревара - изкачване на щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4х100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа ще премерят сили представителните отбори на факултет "Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на МВР и 29-те регионални дирекции в страната. 

Спортното събитие е със следната програма: 

30 септември

от 9.00 ч. до 10.00 ч. – официално откриване

от 10.00 ч. до 18.30 ч. – състезание в индивидуални дисциплини "изкачване с щурмова стълба“ и "100-метрова пътека с препятствия“. 

1 октомври

от 9.00 ч. до 11.30 ч. - полуфинал и финал на индивидуалните дисциплини и излъчване на републикански шампиони. 

от 13.00 ч. до 18.00 ч. – състезание в дисциплината "бойно разгръщане на мотопомпа“.

2 октомври 

От 8.30 ч. до 12.00 ч. – състезание в дисциплината "пожарна щафета 4х100 метра“

13.00 ч. - тържествено закриване на републиканския преглед и награждаване на победителите и призьорите. 

Състезанията по пожароприложен спорт имат за цел да допринесат за повишаване на физическата подготовка и професионалното майсторство на служителите от службите за пожарна безопасност и защита на населението. Те се провеждат ежегодно, като включват следните етапи: районни, регионални, републикански преглед и състезания за купата на БФППС. 

В състезателните дисциплини са включени атрактивни елементи от ежедневната дейност на пожарникарите, а показваните високи спортни резултати са плод на дългогодишното развитие и упорития труд в тренировъчния процес на служителите. 

“Изкачване с щурмува стълба" – от стартова позиция състезателят трябва да пробяга 32.25 метра, носейки щурмова стълба, с която се достига последователно до втори, трети и четвърти етаж на кула. Максималната височина за изкачване е 10.85 метра.

Националният рекорд в тази дисциплина е 14,47 секунди и принадлежи на състезателя от Стара Загора Георги Георгиев, постигнат на XIV Световно първенство по пожароприложен спорт за мъже през месец септември 2018 г. в гр. Банска Бистрица, Република Словакия.

“100 м пътека с препятствия" – на 23 метра от стартовата линия състезателят преодолява двуметрово препятствие, взема два малки шланга, изкачва се и преминава по 8-метровата греда, разгъва шланга, скопчава го с разклонителя и струйника и финишира.

Националният рекорд в тази дисциплина е 16,32 секунди, постигнат от състезателя от Пловдив Любомир Любенов на 4-тия Световен шампионат на пожарникарите и спасителите в гр. София през 2008г. 

“Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия" – колективна дисциплина, при изпълнението на която се демонстрира бързина, ловкост, съобразителност, екипна работа, професионално умение и майсторство. 

Националният ни рекорд е 57,36 сек. и принадлежи на представителния национален отбор на РБългария, постигнат на 4-тия Световен шампионат на пожарникарите и спасителите в гр. София, РБългария през 2008 г. Рекордьорската ни щафета е в състав:

1. Първи пост - Иван Бончев – Пловдив

2. Втори пост - Стоян Хаджиев – Бургас

3. Трети пост - Любомир Любенов – Пловдив

4. Четвърти пост - Драгостин Тонев – Стара Загора

“Бойно разгръщане от мотопомпа" - колективна дисциплина със седем участници. Състезанието се провежда на полоса с дължина 95 метра и ширина 20 метра. При сигнал състезателите скопчават съоръженията, построяват смесена шлангова линия, която изтеглят на 90 метра напред пред мишените. Помпиерът включва помпата и подава вода. Струярите заемат позиция на 5 м пред мишените, като се опитват да напълнят с вода казанчетата на мишените.

Националният рекорд в тази дисциплина е 27, 89 сек. и принадлежи на отбора на Бургас, постигнат на 46-и Републикански преглед по ППС в град Варна през 2018 г






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: