ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Исторически първи мач по австралийски футбол между два български отбора
Автор: Стойчо Генов 16:13 / 17.09.2020Коментари (0)2021
© Антон Меляков
България е част от страните, които ще вземат участие в първото издание на Фестивала на футбола на Европейската лига по австралийски футбол (AFL Europe). За първи път два родни състава ще играят един срещу друг - Варна Димънс ще приеме на стадиона в Аксаково гостите от София Магпайс на 26 септември от 16:00 часа.

Домакините ще опитат да се докажат в своя дебют срещу натрупалите опит в 2 международни приятелски мача през миналата година "Свраки“.

Играчът на столичани и основна фигура в AFL Bulgaria Атанас Кирачин очаква с нетърпение отбелязването на огромно постижение за австралийския футбол в България по време на Фестивала на футбола, пише сайтът на AFL Europe.

"Това ще е първи мач за годината и голямо събитие предвид факта, че за първи път два български състава ще се срещнат на терена“, каза Кирачин пред репортерът на Европейската лига Джаксън Джоунс.

"Когато започнахме нашата фен група за австралийски футбол във Фейсбук през 2013-а, не сме си и мечтали да видим двубой между български отбори“, разказва още основателят на "Свраките“ и съосновател на българската лига. След няколко години усилена работа обаче, двата тима са готови за битка на терена във формат 7 срещу 7.

От AFL Europe отбелязват и че най-често клубовете на Стария континент имат сериозно присъствие на живеещи в съответната страна австралийци, но случаят с България не е такъв и отборите на София и Варна са съставени предимно от местни играчи.

Йон Зофониасон, бивш национал на Исландия, заживява в родината на майка си през 2015 г. Няколко месеца преди преместването си той се свързва с тогава фен страницата на AFL Bulgaria, заявявайки своето желание да бъде част от развитието на спорта в страната ни. След установяването си във Варна той започва опити за създаването на клуб, които се увенчават с успех през 2018 г. с първа тренировка и, след кратко затишие, първи мач за неговите "Демони“ срещу софийския тим през тази година. Той взима участие и в дебюта на "Свраките“ срещу Загреб Хоукс през април миналата година.

"Ще е хубаво отново да ритаме топка“, пошегува се Зофониасон за очакванията си преди мача пред AFL Europe. От своя страна основателят на Магпайс се надява на първа победа за "черно-белите“, загубили и двете си срещи досега срещу много по-класни съперници.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: