Жители на Йоаким Груево искат да затворят главния път за Пловдив заради силна музика от ресторант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:27 / 03.08.2022
19030
Жители на село Йоаким Груево се оплакаха в Община Стамболийски от силната музика, която постоянно се чува от местния ресторант "Въча“ и смущава денонощно покоя на хората. Намерението на недоволните граждани е да излязат на протест срещу силната музика, като затворят главния път за Пловдив.

От своя страна кметът на общината Георги Мараджиев обяви, че подкрепя недоволството на хората и дори лично ще поведе гражданския протест.

Междувременно заместник-кметът Любомир Марков излезе с пост във Фейсбук, в който обясни каква е истинската причина хората не само от Йоаким Груево, но и от останалите села на територията на общината – Куртово Конаре, Ново село и Триводици, да понасят терора със силната музика, която е свързана предимно с различни ромски празненства.

"Като заместник-кмет на Община Стамболийски Ви информирам, че главният виновник за несправянето с този проблем е шефът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. През 2018 година аз лично подписах докладна да бъде закупен шумомер, който да бъде предоставен на РУ- Стамболийски, за да се следи за обществения ред и спокойствието в общината. Закупихме го, но в последствие се оказа, че г-н Керпиев не е доволен от този шумомер и поиска друг модел. Изпълнихме и това желание. Но тогава желанието на г-н Керпиев се изпари, защото по този начин се отваря много работа на полицията".

"И шумомерът ни беше върнат. От кореспонденция между кмета г-н Мараджиев и директора на ОДМВР – Пловдив се вижда, че кметът едва ли не моли да се въздейства на г-н Керпиев да приеме дарението, което беше гласувано и от Общинския съвет. ОДМВР – Пловдив избраха да стане чрез договор за заем за послужване. Този договор обаче и до днес не е подписан от Полицията“, пише в социалната мрежа зам.-кметът Марков и допълва, че при това положение недоволството на хората е напълно основателно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).