Започват да пръскат срещу кърлежи и комари в община "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:39 / 09.04.2020
2279
Пролетната обработка на тревните площи срещу комари и кърлежи във всички 21 населени места на територията на община "Родопи" започва от днес. Третирането ще обхване дворовете на училищата и детските градини в селата. Ще бъдат пръскани още паркове, градини и зоните за спорт и отдих.

Дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината ще се извърши по график. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка. До 14 април трябва да бъдат обработени всички определени територии в населените места. Акцията започва от селата Крумово и Ягодово, след което екипите ще продължат работа в Браниполе, Белащица и Брестник. В последния ден дезинсекция ще се извърши в Цалапица, Устина и Кадиево.

Със заповед на кмета на Община "Родопи" Павел Михайлов са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти във всяко населено място. Ще бъдат изготвени констативни протоколи, които ще съдържат информация за името на препарата, с който е пръскано и площта, която е била обработена.

Община "Родопи" си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).