В "Родопи" не виждат смисъл да затварят пенсионерските клубове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 18.11.2020
3146
Клубовете на пенсионера в община "Родопи" ще продължат да работят при спазване на всички противоепидемични мерки, свързани с ограничаване на заразата от COVID-19. След спешно заседание Общинският кризисен щаб в "Родопи"потвърди своето решение от 29 октомври. Въвеждат се обаче по -строги мерки за превенция на разпространението на заразата от коронавирус в община "Родопи".

В пенсионерските клубове могат да се събират не повече от 4-ма души на маса, като масите се разполагат по начин, осигуряващ не по-малко от 1, 5 метра разстояние между тях. Не се допускат повече от един човека на 3 квадратни метра търговска площ. Задължително е носенето на лични предпазни средства.

" Здравите хора трябва да имат възможност за социална комуникация. При положение, че заведенията работят, какъв е смисълът да затваряме пенсионерските клубове. Затова няма да преустановим посещенията в пенсионерските клубове на територията на общината, но хората трябва да спазват разпоредбите и да са лично отговорни за поведението си", коментира Владимир Маринов, заместник-кмет на "Родопи" и председател на Общинския кризисен щаб.

До 31 декември всеки родител, който изпитва притеснение да пуска детето си на занятия в задължителна предучилищна възраст трябва да декларира това писмено. "В обстановка на увеличаваща се заболеваемост от COVID - 19 немалка част от родители на деца изпитват притеснение да ги пускат с останалите им връстници и имат възможност да се грижат за тях у дома. В момента е регламентирано такова отсъствие по семейни причини да е с продължителност не повече от 20 работни дни. Затова ще поискаме от МОН разрешение за удължаване на този срок", обясниха от Кризисния щаб в община "Родопи".

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).