В Асеновград поставиха 60 стикера на изоставени коли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:55 / 08.04.2020
3607
Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" към община Асеновград е поставила 60 стикера върху изоставени автомобили из града. Статистиката е за периода от началото на кампанията до момента. Трима от собствениците вече сами са си премахнали колите от общинските терени, а други двама са обявили, че предстои да го направят.

За останалите автомобили, които не бъдат премахнати след като изтече 14-дневният законов срок от поставянето на стикера, общинската администрация ще предприеме действия по принудителното им отстраняване от терените, собственост на общината. Премахването на колите ще се осъществява в присъствието на представители от РУ – Асеновград, отдел "Екология и околна среда" и от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" към общината.

Сключен е договор със сертифицирана фирма, която извършва вдигането и извозването на автомобилите, съгласно законовата нормативна уредба. Акцията продължава. Призовават се гражданите да подават сигнали за изоставени и видимо неползвани коли в Асеновград, като посочват регистрационен номер на автомобила - в случай, че колата има такъв, и адрес, на който е позиционирана. Същата кампания предстои да бъде извършена и в населените места на общината. Хората там могат да сигнализират на кметовете и кметските наместници, които ще имат ангажимент да съобщават информацията към общинската администрация в града.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).