Свлачище затрупа 3 къщи с роми в покрайнините на Пещера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
23:16 / 15.04.2020
4232
Свлачище е затрупало три къщи в покрайнините на Пещера. Жертви няма, но 17 души, сред които и деца са останали без покрив.  БЧК е подпомогнал трите фамилии. "Финансова  помощ ще отпусне и общината", каза кметът на Пещера Йордан Младенов.

"Ромски къщи са, извън регулация са и са незаконни, но оставиха три семейства, многочленни, без покрив. Подготвихме документи към Българския червен кръст, откъдето получиха одеала, чаршафи, дрехи", заяви кметът пред БНР.

"Отделно през общината имаме възможност да подпомагане при бедствия и аварии такива семейства с малка сума. Същевременно сме подали и запитване към местното Горско стопанство за дървен материал на по-ниска цена, за да може и да се укрепят жилищата. Няма как да подкрепим изграждането на незаконни къщи, но не можем и да ги оставим без никаква помощ", поясни Йордан Младенов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).