ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Спасяват от продажба на безценица апетитни терени в община "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 27.02.2014Коментари (6)2896
©
Пламен Спасов
Община "Родопи" се налага спешно да покрие част от задълженията, натрупани по време на бившия кмет Йордан Шишков. Общата сума на дълговете, заверена от сегашното управление към ноември 2011 година, възлизаше на 14 милиона и 400 хиляди лева. Освен това са запорирани всички банкови сметки и касови наличности, задължения за сметопочистване, сметоизвозване, неразплатени горива и храни в детските градини, както и неизплатени заплати за девет месеца назад от старото управление. Подписани са били десетки неизгодни договори, които жителите сега трябва да изплащат. 

Един от най-неизгодните касае преасфалтиране на пътя за Дедево. От договор за 4 милиона и 600 хиляди лева, сега общината трябва да плати на фирмата-изпълнител сумата от 7 милиона и 200 хиляди лева заедно с лихвите. 

В резултат на дълговете фирмите са завели искове за неизплатените суми. Натрупвани са наказателни лихви, комисионни към съдия-изпълнители, а сметките и общинските имоти се запорират. 

"Решихме да изтеглим кредит от 7 милиона лева, с който банката да заплати директно на фирмите-доставчици част от неизплатените суми и запорът върху общината ще бъде вдигнат", заяви кметът Пламен Спасов.

Параметрите на заема са уточнени, а договорът е подписан. Лихвата е в пъти по-малка от тази, която плащаме в момента заради задълженията към фирмите, твърдят от финансовия отдел на общината. 

Кметът е категоричен, че свежи пари в общината няма да влязат. След изтеглянето му, запорите на сметките ще бъдат вдигнати и общината ще може да разпределя приходите си така, че да функционира нормално - да има храна и отопление в детските градини, да има улично осветление, да се събира боклука от всички 21 села и да се чистят улиците от сняг и да има пари за ремонт на училищата в "Родопи". Ще могат да се отделят пари за запълване на дупките и изграждане на нови детски площадки. 

По този начин ще се спасят и атрактивните имоти и земи в общината, тъй като в момента всяка фирма, на която се дължат пари, може да разпродаде земите на безценица.

Въпреки трудната ситуация, в която пое общината, кметът Пламен Спасов успя да стопи задълженията на "Родопи" с близо над 7 милиона лева за две години управление. За сравнение средният приход на общината е около 4 милиона лева годишно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.03.2014 г.
0
 
 
Верно ли е че зам.Кметицата е била бременна от 10 години по млад от нея младеж от турски произход.....ужаассссс....те турците са обрязват нали....
Aнонимен
на 04.03.2014 г.
0
 
 
Тоя Мушмурок що не отиде на сесията,пълен смешник....толкова е смешен с това селско излъчване и беден речник..... не може две думи да каже...
Aнонимен
на 04.03.2014 г.
0
 
 
толкова зъл и отмъстителен кмет....това е Пламен Спасов да отговори защо даде на Георги Гергов поръчката за трити села бил от ГЕРБ пълна глупост...и защо ами защото щял да им даде 5 милиона за общината...на кой още ще се надупиш за пари..Секретарката на Спасов е залагала златото си и бащата на приятелят и е ходил да ги откупва...СМЯХ....ВТОРИ МАНДАТ НЯМА КРАДИ ДОКАТО МОЖЕШ.....
Aнонимен
на 04.03.2014 г.
0
 
 
Аз за лампата не знам, но знам,че "подряза" крилцата на тези, които се точиха да изкупят земя за дребни стотинки и на тези, които щяха да вземат тлъсти комисионни под масата!
на 27.02.2014 г.
-1
 
 
Кметът да каже за лампата, която си купи за кабинета, струваща 6 000 лв. и която е счупена по време на монтажа. Голям спестовник е!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: