С първа копка започна дълго чакан ремонт на основна улица в Марково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:50 / 10.02.2020
5261
Започна ремонтът на улица "3-ти март" в село Марково. Началото беше дадено с първа копка от кмета на община "Родопи" Павел Михайлов. Отсечката, която ще бъде благоустроена е с дължина от 300 метра и е в изключително лошо състояние. Строителните дейности са на стойност от 270 хиляди лева, като се предвижда подмяна на водопровод, нова пътна настилка, изградена от пътни ивици, маркировка и изграждане на тротоари. Улица "3-ти март" е важна, защото свързва съседните по-малки отсечки с главния път на селото.

"Село Марково е едно от селата в община "Родопи", което е с изключително лоша инфраструктура. Обещавам , че улица "3-ти март" е само началото на ремонтните дейности, които започваме днес", каза кметът Павел Михайлов. Той обяви намерението на Община "Родопи" още тази година да бъде изградена детска площадка в селото. Михайлов обясни, че Марково е едно от 4-рите села в община "Родопи", в които тази година ще бъде изградено видеонаблюдение. За по-голяма сигурност на хората камери ще бъдат поставени на входно-изходните артерии, както и в централната част на селото.

"Поставили сме си амбициозна, но изпълнима инвестиционна програма. Искаме хората да останат доволни и в лицето на новото ръководство да усетят, че наистина в община "Родопи" е настъпила промяна", коментира кметът.

След това багерът направи първа копка в началото на улицата, а кметът разби бутилка шампанско пред погледите на марковци.

Специално за церемонията бяха дошли десетки жители на селото. С надежда хората посрещнаха кмета Павел Михайлов и заместника му Владимир Маринов.

"За мен е огромно удоволствие да ви кажа "Добре дошли", каза с треперещ глас Никола Колев. "От десет години в нашето село не е стъпвал представител на общината, а за кметска визита даже не сме помислили", вълнуваше се бай Кольо и след кмета също счупи бутилка шампанско за доброто начало на ремонта. Отец Рашко Василев отслужи водосвет за здраве.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).