Рибар от пловдивско ще плати 1500 лв за 6 каракуди

Автор: Георги Василев
Коментари (20)
13:50 / 01.02.2020
38416
Мъж от пловдивско отиде на риболов с приятели. След скромен улов и кратка среща с експерти от "Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури“ се оказа, че мъжът е хванал златната рибка и ще плаща 1700 лева за 6 каракуди. След подадена жалба до съда, санкцията беше намалена на 1500 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 16 април м.г. експертите от агенцията получили сигнал от полицията в гр. Хисаря, че на язовир Веригово любители – риболовци са разпънали такъмите. Двама служители пристигнали на мястото, като установили между шест и седем човека с въдици, един от които бил санкционираният рибар. Поискали му билет за риболов, който той не представил и след справка в системата - такъв не бил установен. Въпреки това в кофата му имало 6 каракуди.

Тъй като риболовът попадал в забранителен период поради пролетния размножителнен период на рибата, срещу мъжът бил съставен акт с глоба от 1700 лева. По-късно било издадено и наказателно постановление, срещу което постъпила жалба в съда.

Нормата на чл. 70 ал.1 ЗРА регламентира санкция в размер от 1500 до 3000 лева. Според съда, експертите от агенцията по риболова неоснователно са наложили санкция, по-висока от минимално определената. Тъй като това било първо нарушение за мъжа, глобата била смъкната до 1500 лева.

Решението подлежи на обжалване Административен съд-Пловдив.

Виж коментарите (20)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).