ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Рекорд: Откриха 4 обновени улици в пловдивско за един ден
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 20.08.2022Коментари (1)4816
Четири улици в селата Брестник, Устина, Храбрино и Първенец вече са ремонтирани и с положена нова настилка. Обновените пътни отсечки откриха кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов и кметовете по населените места. На церемониите по прерязване на лента присъства и заместник-кметът Емилия Иванова.

Жителите на улица "Княз Батенберг“ в Първенец вече стигат до домовете си по изцяло ремонтирана улица. Отсечката е с дължина около 140 метра, но е изключителна важна за този квартал на селото. След реконструкцията улицата е с нов асфалт, хоризонтална маркировка и подобрено отводняване. Изградена е и допълнителна инфраструктура към подхода с улица "Родопи“.

"Наистина стана много хубаво, доволен съм от свършеното“, коментира Павел Михайлов и заедно с кмета на селото Ренета Плевнелиева откриха обновения участник.

Нова асфалтова настилка е положена и на улица "Патриарх Евтимий“ в Брестник. Отсечката е един от обектите, предвидени за изграждане тази година в селото.

"Улицата е с изградена ВиК инфраструктура, но асфалтът беше силно разрушен, а върху част от платното той напълно липсваше. След ремонта улицата придоби изцяло нов облик“, обясни Михайлов и апелира шофьорите да бъдат внимателни при преминаване. До него, за да прережат заедно лентата, застана и местният кмет Атанас Шопов.

По стар български обичай посрещнаха кмета Павел Михайлов и заместника му Емилия Иванова в Храбрино, където приключи реновирането на улица "15-та“. С пожелание да е лек пътят на всички, които ще ползват обновения участък, кметът плисна менче, пълно с вода и 15 стръка здравец, символизиращи номера на улицата. С тържествен ритуал Михайлов и кметът на селото Ангел Чобанов откриха благоустроения обект.

"Улица "15-та“ е с дължина около 600 метра. Половината е с подменена асфалтова настилка, положени са около 60 метра нови пътни ивици, а останалата част от уличното трасе се ремонтира чрез пренареждане на съществуващата настилка“, обясни Павел Михайлов и провери качеството на изпълнение и на изградената подпорна стена на улицата.

Няма следа от разбитата и кална улица "Лиляна Димитрова“ и в село Устина. Настилката е подменена с нови пътни ивици, изпълнено е и повърхностно отводняване на отсечката.

"Прерязахме трикольорната лента, заедно с кмета на селото Нели Бундева. Благодаря за търпението на жителите в този квартал, които години чакат този ремонт да се случи“, поздрави хората кметът Михайлов.

Летните инфраструктурни ремонти в община "Родопи“ продължават. От тази седмица строители работят по улица "Симеон“ в Първенец и "Захари Стоянов“ в Марково.

Обектите в капиталовата програма включват рехабилитация на 40 улици и проектиране на основни улични ремонти на още 19 отсечки. В подобряване на пътната инфраструктура общината ще вложи близо 9,5 милиона лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: