ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
РЗИ Пловдив с разпореждане за още една грипна ваканция!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 24.01.2020Коментари (12)127342
©
Регионалната здравна инспекция в Пловдив нареди още една грипна ваканция. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в Асеновград. Със заповед на кмета се преустановяват занятията във всички учебни заведения на територията на общината.

Противоепидемичните мерки се предприемат във връзка със създалата се епидемична обстановка, повишения брой заболели от остри респираторни заболявания и получено задължително предписание от директора на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив. Преустановяването на учебните занятия ще е за периода от 27.01.20 г. до 02.02.20 г., включително.

Друга мярка, която се въвежда, е стриктно провеждане на филтър в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях. Със заповед на кмета на Асеновград се ограничава и достъпът на външни лица в детските градини. При съмнение заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия. Броят на отсъстващите от училище ученици към 24 януари в по-голямата част от учебните заведения в Асеновградско надвишава 30%.

Припомняме, че учениците от общините Карлово, Сопот, Хисаря и Куклен и в село Скутаре са в принудителна почивка.

Остават в сила превантивните предепидемични мерки за ограничаване на заболеваемостта - спрени са свижданията в болниците, плановите консултации на бременни и бебета и профилактичните прегледи и имунизации.

От понеделник, 27 януари, до 4 февруари включително поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София, съобщиха от образователното министерство.

Столичните учениците ще де върнат в класните стаи на 6-ти февруари, тъй като 5-ти  е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

От днес пък е обявена грипна епидемия на територията на област Велико Търново и Бургас.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не мога да повярвам, детето ми изгоря от температура 39,8спешното е пълно с болни деца и РЗИ още умуват това е бебразие спрямо децата. Засрамете се и да ви се връща да тичате и вие две нощи подред в спешно то.
0
 
 
Всички в училищата кашлят кихат,нека да ходят от утре на училище още повече да се разболяват,болните като се върнат сега дори и да не са оздравяли ще са на училище.Само разболяват повече децата,навсякъде децата са в грипна само в Пловдив не.
0
 
 
Пуснете грипна ваканция за децата в цялата област!Голяма част от децата в Пловдив и околните общини са болни.Не позволявайте грипа да повали още деца!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 25.01.2020 г.
0
 
 
1. Грипната ваканция не оставя ученоците в къщи, а просто ги премества на Главната и в мола. 2. Всеки, който е болен може и трябва да си вземе болничен, не да чака грипна ваканция.
0
 
 
Що за РЗИ има Пловдив? Когато децата бяха най- болни ,никой не говореше за грипна ваканция. В съседните на Пловдив общини има грип, в Пловдив- няма. Все едно тези ученици не учат в Пловдивските училища.Или всичко е въпрос на тънки сметки- кога ще е най- добре да се даде ваканция с оглед приключване на срока, а не кога децата имат нужда от защита от вируса. И това е всяка година. Тази доктор Траянчева, която подава фалшива информация, че няма достатъчен процент болни, без да е изискала информация от училище, трябва да си ходи.
0
 
 
Тия хора са рядко тъпи! Не могат ли да осъзнаят, че децата ходят на училище не защото не са болни, ами защото е края на срока и родителите им ги пускат заради оформянето! Просто не мога да осъзная логиката почти всички околни градове и дори някои села да ги пуснат във ваканция, а в Пловдив дори да не е сигурно дали изобщо ще има!
0
 
 
Ама вие сте много странни хора!Значи обявихте къде ли не ваканция в кой ли не град обявихте вече има в 15 града а в един от най-големите още няма.Кога трябва д аобявите?Когато има вече смъртен случай ли?Толкова хора отсъстват, а вие още се чудите!Да ви е*а тапаците тъпи!От грип умри за ваканция забрави!
0
 
 
Явно в РЗИ са събрани от идиот нагоре.Идеята на грипната ваканция е да предпазим децата, а не да ги разболеем и да си ги оставим в къщи.Как всички други големи градове се сетиха какво да се направи само в Пловдив пак показаха, че са най- големите тъпанари !!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: