Пловдивчанин сложи полицейска лампа на бавареца, отиде на протест и загази здраво

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
10:55 / 01.03.2020
13587
1000 лева ще брои пловдивчанин, който закичил бавареца си с полицейски буркан и отишъл на протестите в село Войводиново, които се организираха след случая с братята роми Борис и Асен Пакетови, които пребиха ефрейтор Валентин Димов в началото на миналата година. Решението е на районния съд и е от преди няколко дни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Конкретната случка е от 11 януари м.г. Тогава двама служители на "Военна полиция“ осигурявали охрана на протеста на местното население в селото. Униформените се намирали на главната улица срещу кметството. Непосредствено до тях паркирал лек автомобил "БМВ 320“. Водачът слязъл от колата, заобиколил полицаите и се насочил към насъбралата се тълпа от хора.

Служителите забелязали, че върху таблото на бавареца била поставена полицейска лампа (буркан), която по закон се монтира единствено на автомобилите със специален режим на движение. Уредът не бил стартиран и не излъчвал светлини. Единият полицай веднага докладвал за възприетото на прекия си началник, който разпоредил да се извърши проверка при връщането на водача на място.

Около час и половина по-късно обвиняемият се върнал при колата, където го очаквала изненада - извършена била проверка на документите на автомобила и на водача. Обвиняемият бил накаран да включи устройството, което започнало да излъчва синя и червена светлина, но не и звук.

Мъжът обяснил, че поставял лампата на таблото, когато посещавал подобен род мероприятия. По-късно бил поканен за даване на обяснения в районното в Хисаря, където доброволно предал буркана.

По-късно бил изправен пред съда, където заявил, че съжалява за стореното. Тъй като подсъдимият бил добър човек, нямал никакви провинения и не бил осъждан, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само глоба – 1000 лева. Той ще трябва да заплати и 140 лева разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).