ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Плашат ягодовци с по-високи данъци, ако станат част от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 05.05.2012Коментари (14)3665
© Plovdiv24.bg
Ягодово ще спечели повече, ако остане в община "Родопи" и ще загуби, ако стане квартал на Пловдив. Това мнение изказаха част от жителите на селото на общоселско събрание в местното читалище късно снощи. Ягодовци ще трябва да решат към коя от двете общини искат да бъдат на референдум, който ще се проведе до края на месец юни. 

На събранието присъства кметът на община "Родопи" Пламен Спасов. На поканата обаче не се отзова пловдивският кмет Иван Тотев.  Жителите на селото обсъдиха плюсовете и минусите към евентуалното отцепване на Ягодово. По време на срещата стана ясно, че при отделяне на селото от община "Родопи" и присъединяването му към община Пловдив жителите ще плащат по-високи данъци за сградите и автомобилите. За един лек автомобил в "Родопи" на възраст между 5 и 14 години, от 2000 кубически сантиметра, се дължи данък от 203 лева, докато в Пловдив той струва 274 лева. Сключването на граждански брак в "Родопи" е 60 лева, а в Пловдив 126 лева. Таксите за детските градини в"Родопи" са 35 лева, а в Пловдив 50 лева. При отделянето на Ягодово от общината, такса "смет" ще скочи двойно, сочи справка на администрацията. 

"Възможностите на Ягодово са много по-големи, ако остане към община "Родопи", защото ще може да се възползва от усвояването на програмите за селските райони", обясни кметът на общината Пламен Спасов

Не на последно място, ако Ягодово остане под шапката на "Родопи", ще спечели проекта за канализация от 20 милиона лева, който в момента е допуснат до трети етап в конкурса на екоминистерството. При отделянето на селото обаче, проектът ще пропадне.

Директорът на местното училище пък пресметна, че учебното заведение ще загуби субсидия от 56 хиляди лева, ако Ягодово има статут на пловдивски квартал. 

По време на общоселското събрание стана ясно, че при едно евентуално присъединяване на Ягодово към Пловдив всички лични документи - лични карти, шофьорски книжки, дори талоните за коли, ще трябва да бъдат сменени за сметка на гражданите. 

 



Още по темата: общо новини по темата: 110
21.11.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
29.07.2012 »
28.07.2012 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мястото на Ягодово,както на и на Крумово,Войводинов,Труд и Първенец е към община Пловдив.Тези измислени навремето общини Марица и Родопи на основата на АПК Тракия и НПК Г.Димитров трябва да се затрият и Пловдив да се разшири,защото се задъхва поради липса на територия и не може да се разгърне в икономически аспект.Данък сгради и такса смет могат да се определят според районите подобно на София.Страхът на чиновниците в тези две измислени общини е голям.Не напразно плашат хората,защото мислят за своите топли местенца а не за жителите на Ягодово.
-1
 
 
Добре де,а защо никои не казва че ще продават имотите си на цени като в градски условия?Няма 2 мнения,че бюрокрацията в Пловдив е голяма и да си жител на голям град е повече минус от колкото привилегия.Примерно не виждам с какво ще се промени брак-а на хората ако за 60лв. го сключат в община Родопи или дадат 126лв. като жители на гр.Пловдив.Най-умните като мен даже и не подписват брак :))).Това,че съм дал някъде пари на някакви чиновници не е гарант че ще обичам съпругата си повече или по-малко :).
+5
 
 
Абе някой питал ли е хората в Горно Нанадолнище дали искат да станат квартал на София,та де що има село е присъединено към града?! Ами бургаските "квартали" Ветрен и Сарафово,дето докато ги стигнеш минаваш през 5 км. ниви?! Защо когато трябва нещо да стане в Пловдив все е много трудно,та даже и се намира кой да мъти главите на хората,че му се дава и трибуна?!
+5
 
 
Пълни глупости.До колкото ми е известно,данъкът на автомобила се изчислява на база конски сили,а не кубически сантиметри.
+4
 
 
Абе какви са тези комунистически похвати къде се правят.
+7
 
 
Докато го изберат Спасов за кмет мило и драго даваше за минаването на Ягодово към Пловдив, а сега коренно си промени мнението. Не знам само като лъжат бабите, защо си мислят, че могат да манипулират и младите. За училището пък изобщо да не споменават, че и без това всички деца избягаха .Истината е една - градът трябва да се разширява и съвсем естествено е Ягодово да стане негов квартал.
+5
 
 
Ягодово на първо време трябва да бъде село към община Пловдив, предполагам могат да се определят по-ниски данъци за различните населени места в рамките на една община
0
 
 
след като не искат да стават граждани да си стоят на село без да имат право на градски транспорт и много други привилегии. и също така да не идват всеки ден в града да работят и да печелят пари,а да си работят в селото и там да видим какво и колко ще печелят ,защото не може само да идват и да заемат работните места в града,а в същото време в града да има толкова граждани без работа. то не може от града да лапат заплати, а да ги харчат на село, че там е по-ефтино. не става така другари свинари. града има нужда от разрастване за да се развива икомомически, това е в интерес на всички и граждани и селяни,защото и града не може без селото,но и селото ще загине без града. в края на краищата това село,ако беше някъде далече от града,никой нямаше да го знае и нямаше да си живеят толкова добре хората там. следователно селото много повече печели на гърба на града от колкото града да има някаква изгода от селото. няма как другари ще трябва и вие да дадете нещо от себе си за общото благо,защото безплатни обяди няма никъде и за да вземете ще трябва и вие да дадете нещо от вас за да продължи и за напред взаимната ни изгода, защото, ако загубим ние ще загубите и вие. п.п. ето,това трябваше да отиде мамин тотев да обясни на хората от селото, а не да оставя други интересчии да манипулират хората там.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: