Павел Михайлов: Настоявам за цялостна проверка и разкриване на виновните за незаконното сметище в Ягодово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:35 / 12.02.2020
3540
За пълна проверка на терена в землището на село Ягодово, където преди дни беше разкрито огромно нерегламентирано струпване на отпадъци, настоява община "Родопи". Ръководството на общината е категорично, че извършителят на деянието трябва да бъде разкрит и да понесе съответните санкции.

Позицията на община "Родопи" е по повод създалата се ситуация, свързана с незаконен добив на инертни материали и образувалото се сметище на частен терен от близо 30 дка в района на селото.

Общината нееднократно е извършвала проверки и е търсила съдействие от всички компетентни органи по случая. Първите сигнали са още от 2013-та година. Служители на Общината, съвместно с органите на реда са посещавали терена много пъти, като са констатирали следи от добив на балстра. На място обаче не е намирана техника, не е регистрирана дейност и не е открит извършителя.

При проверките е консатирано и незаконно изхвърляне на отпадъци в имотите. След предписания обаче, замърсените терени били почиствани.

"Такива замърсявания, като размери и количества до този момент не са констатирани. Предполагаме, че това са боклуци, които са натрупани там в последните месеци на 2019-та година", коментира кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. Той припомни, че става дума за имоти, които са частна собственост и общината няма правомощията и финансовия ресурс да извърши почистване на отпадъците.

"Без подкрепата на всички държавни институции една община не може да се справи с подобен проблем. Тук става дума за явно организирано незаконно събиране, извозване, теглене и депониране на отпадъци. Освен нерегламентирания добив на интертни материали и изхвърлени боклуци, говорим и за увреждане на земеделска земя", посочи Павел Михайлов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).