ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Основният свидетел по делото за сестрите Белнейски убит?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 18.06.2016Коментари (4)8626
© 24 часа
Владимир Славов-Иширковец
3-4 литра кръв от Владимир Славов-Иширковеца са открити в кола от полицията на пътя Силистра-Шумен, научи "24 часа".

Зловещата находка с ДНК-то на основния свидетел по делото за убийството на сестрите Белнейски е отпреди 4 месеца. Мистерията се заплита още повече, защото трупът му не е открит. 

Според експерти количеството кръв, което е попило в седалките на колата и е разлято по пода, е несъвместимо с живота на този, от когото е текла.

Владо Иширковецаизчезва безследно на 5 септември 2015 г. Обявен е за издирване с жълта бюлетина в Интерпол, но до този момент не е открит - нито жив, нито мъртъв.

На 9 юли Владимир Славов-Иширковеца ще стане на 54 г. Той е един от легендарните гангстери от 90-те. Лежал е в затвора няколко пъти, включително и за бомбен атентат срещу прокурор. 

Името му нашумя покрай делото "Белнейски", когато стана свидетел на прокуратурата срещу Лазар Колев, осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на двете сестри от Пазарджик.

Макар че имаше съмнения в показанията на Иширковеца, двамата са лежали в една килия. Иширковеца излиза на свобода през 2010 г., когато делото срещу Лазар Колев още не е приключило, и се захваща с нов престъпен бизнес - източване на банкови карти със скимиращи устройства.

Арестуван е в Италия през 2011 г. заедно с още 4-ма престъпници и след това е екстрадиран у нас.

За последно Владо Иширковеца е видян на 5 септември 2015 г. в родния си град Силистра. След като откриват колата с неговата кръв, криминалистите започват разследване. ДНК експертизата категорично показала, че кръвта е на Иширковеца. 

Той е криминално проявен и осъждан. В полицейското и в затворническото му досие има всички данни за него, включително и ДНК профила му. Въпреки издирването трупът на Владимир Славов не е открит.

Един от разпитаните по мистериозния случай е 63-годишният Манол Костадинов, научи "24 часа". Той е негов съгражданин и дългогодишен приятел. И двамата са в бизнеса с източването на карти от банкомати и дори са лежали заедно в италиански арест. 

Според Манол приятелят му Владо Ишириковеца е имал среща с руснаци или молдовци. Щял да им продава софтуер, който се използва за скимиране на дебитни и кредитни карти. Сделката била за много пари. Кои са купувачите, с които се е срещал Иширковеца, така и не става ясно.

От телефона на безследно изчезналия Иширковец е изпращан есемес. Разпитаните по случая обаче са категорични, че Владимир Славов никога не е писал есемеси по никакъв повод. Бандитът от старата генерация предпочитал да звъни и да говори по телефона.

6 май 2016 г. 63-годишният Манол Костадинов от Силистра се готви да излиза от страната през местното ГКПП. Той се е настанил удобно в такси. На границата обаче правят проверка на багажа му. Откриват 166 пластики с магнитни ленти. 

Оказали се незаконни дубликати на оригинални банкови карти на граждани от Европейския съюз. Предполага се, че данните са откраднати със скимиращи устройства.

Пред полицаите беловласият Манол Костадинов обяснил, че пътува за Букурещ. Оттам трябвало да хване самолет към страна от Югоизточна Азия. Разказал, че отива там да се лекува от прогресивно развиващо се заболяване. 

Представил се за огняр - това работил в последните месеци. Преди това бил шофьор на Иширковеца. Така Манол Костадинов се озовава в ареста.

Окръжната прокуратура в Силистра започва разследване срещу Манол Костадинов за притежание на фалшиви платежни документи и опит да ги пренесе през границата. 

Окръжният съд в града се смилил над възрастния мъж заради заболяването му и го оставил под домашен арест. 

Апелативният съд във Варна обаче го върнал зад решетките след протест на прокуратурата. Оттогава Манол Костадинов е на топло. Но без Иширковеца. За разлика от май 2011 г., когато са задържани заедно с още 3-ма души в Италия.

Владо Иширковеца излиза от Централния софийски затвор през 2010 г. След това заживява в София.

Споделя с приятели, че вече ще се занимава с по-интелигентни престъпления - източване на банкови карти. В началото на 2011 г. заминава за Италия. През май същата година полицията в Козенца нахлува в апартамент, за който има информация, че се ползва като публичен дом. 

Арестувани са Владимир Славов, тогава на 49 г., Манол Костадинов, на 59 по онова време, 57-годишният Деливер Бейкиров от Главиница и Стефан Съботинов (52 г.). 

С бандата на старчетата е арестуван и 40-годишният Евгений Георгиев. Владимир Славов-Иширковеца е обявен от полицията в Козенца за лидер на бандата за трафик на жени. В апартамента, който са наели, обаче са открити и много пластики, компютри и друго електронно оборудване. 

Имало още скенери, мобилни телефони. Интерес предизвикал и модерен софтуер за скимиране на карти, вероятно от същия тип, който Иширковеца се опитал да продаде на руснаците, с които имал среща в края на 2015 г.

Групата на Иширковеца в Италия била следена няколко месеца. Разследването в началото е за проститутки. Славов и останалите набирали момичета от България. Обещавали им работа и добри доходи в Козенца. Когато пристигали обаче, били принуждавани да проституират.

Някои от тях били пребивани от сводниците, които се занимавали и със скимиране на банкови карти. Жриците на любовта били заплашвани, че семействата им в България ще пострадат, ако не изпълняват нарежданията. 

В апартамента на бандитите, който им бил даден под наем от италианец, са открити купища кутии с презервативи. Намерени са и мечи лапи, както и други инструменти за разбиване на апартаменти. 

След арестите жените разказват как били докарани в Италия с коли, а след това настанени в апартамента, където били принуждавани от Иширковеца да продават плътта си.

Нямали право да излизат, а когато се налагало, ги придружавал посочен от него човек. След Козенца момичетата трябвало да бъдат преместени в Рим, където също да работят като проститутки. Всички арестувани в Италия са добре познати на полицията в България.

Деливер Бейкиров, който днес също е покойник, е арестуван през март 2007 г. заради източване на над 100 хил. долара от сметки на американци. Задържани са още 4-ма души с него. Акцията била по сигнал от Сикрет сървис.

Деливер и останалите от бандата се признават за виновни пред Специализирания наказателен съд през 2012 г. Предлагали стоки и услуги чрез интернет и завличали кандидат-купувачите, крали самоличности на български граждани, откривали сметки в няколко банки, през които получавали пари от измамите. 

Лъгали в нета американци, европейци и азиатци за евтина техника. "Сикрет сървис" влиза в следите им, когато започнали да предлагат билети за супербоул - финала на сезона в Националната футболна лига на САЩ.

Към края на делото Деливер е много болен. Страда от рак на белия дроб. Ходи на химиотерапия. Според медицински експерти не може да стои дълго време в съдебната зала. 

По-късно представят смъртния му акт от община Главиница - градче, близо до Силистра. От този край са и Манол Костадинов, Владимир Славов-Иширковец и Стефан Съботинов - участници в италианската афера през 2011 г.



Още по темата: общо новини по темата: 222
01.02.2024 »
16.06.2021 »
13.10.2019 »
06.08.2018 »
07.02.2018 »
25.08.2016 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
0
 
 
ВСИЧКИ НАКРАЯ УМИРАТ...ТАКА ЗАВЪРШВА ТОЗИ ФИЛМ, А УБИЙЦИТЕ НА БЕЛНЕЙСКИ...СКОРО!
+8
 
 
Лазар Колев го осъдиха, а главният аргумент на присъдата се градеше върху показанията на този престъпник Иширковеца. За мен Лазар Колев е невинен и е в затвора заради "компетентния" ни съд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: