Община Куклен дарява 470 защитни облекла на медици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:53 / 27.03.2020
5150
Местният парламент в Куклен единодушно прие предложението на кмета Мария Белчева за отпускане на 5000 лв. от общинската каса за закупуване на 471 лични предпазни средства, представляващи защитни облекла от най-висок защитен клас за медицински лица. 100 от специалните костюми са за обезпечаване нуждите на медицинските лица, работещи на територията на Община Куклен, а 371 ще бъдат дарени на Областна администрация- гр. Пловдив, за да бъдат разпределени в болничните заведения.

Целта е Община Куклен да даде принос, за да бъдат задоволени потребностите на медицинските специалисти и здравните заведения от лични предпазни средства, представляващи защитни облекла в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Кметът Белчева благодари на общинските съветници за единодушието и солидарността.

"Ръководството на общината и Общински съвет много добре осъзнаваме ситуацията, в която се намира държавата ни. Отчитаме огромната грижа, която полагат личните лекари и сестрите, както и работещите в спешна медицинска помощ. Тези хора са на първа линия и трябва да имат нашата подкрепа. Знаем и за положението в болниците. За това даряваме предпазни екипи и на областна администрация, които сме сигурни, че ще бъдат разпределени за най-належащите случаи. Вече сме заявили облеклата и очакваме доставката в понеделник следобед.“- аргументира предложението си Мария Белчева.

Тя подчерта, че опасността от зараза не е отминала и извънредното положение не е приключило, а напротив и министерската заповед е в абсолютна сила.

"Органите на реда ще продължат да осъществяват контрол върху изпълнението ѝ. Кризисният общински щаб продължава да е на разположение на гражданите за съдействие, подкрепа и сигнали за нередности. Нека бъдем отговорни и да проявяваме разбиране! Опасността е към всеки един от нас. Останете си вкъщи!“- призова Белчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).