ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Община Асеновград поднесе подарък на столетницата Йордана Пейчева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 13.04.2020Коментари (0)1606
Община Асеновград изненада с поименен плакет и паричен подарък столетницата Йордана Пейчева от Асеновград. Поради създалите се обстоятелства общинското ръководство не успя да се срещне с рожденичката, но внучката, която носи името й, получи подаръците от нейно име Йорданка Ковачева. Столетницата е останала приятно изненадана, че други хора, освен близките й, знаят за рождения й ден. Развълнувала се е и с благодарност е изпратила почерпка по своите близки, "защото тя много държи на уважението и отбелязва тези неща", разказа внучка й Йорданка. На личния си празник, който тази година съвпадна с друг голям християнски празник - Лазаровден - и предшества Цветница и Великден, баба Йордана си е пожелала здраве и сили.

Асеновградчанката посрещна 100-годишния си юбилей с най-близките си. Тя е третият столетник в общината от началото на 2020 г. досега. Жената е напълно адекватна и дори продължава да работи по двора в къщата си. Ходи да пазарува, готви и почиства. Радва се на голямо семейство. Има двама сина (на 68 г. и 73 г.), 2 внучки, 4 правнука и една пра-правнучка. Родена на точно на 11.04.1920 г. в село Полковник Серафимово, Смолянско. Там в момента живеят други нейни близки, които заради ситуацията не успяха да й гостуват за юбилейния рожден ден. Семейството й се е изхранвало с отглеждане на животни и земеделие, живеейки в балканското селце. Баба Йордана е една от общо 8 деца - има още 6 сестри и един брат. Някои от тях също са доживели до 90 - 94-годишна възраст, разказва внучката й. Йордана Пейчева е работила в завод за дърводобив и по-късно - като готвач в туристическо дружество. В село Бачково се запознала със съпруга си и преживели щастлив семеен живот заедно, повече от 40 години в Асеновград.

Близките на столетницата казват, че тя е скромна, работлива и със силен дух жена. Първоначално не е искала да приеме спазването на правилата, въведени заради извънредното положение у нас, но впоследствие се е примирила и е разбрала, че за нейно добро е по-добре да стои вкъщи. Най-добре се разбирали в правнуците и най-малката пра-правнучка. Внучка й Йорданка Ковачева се гордее, че носи името на 100-годишната си баба и се радва, че родителите й са решили да я "подновят". Споделя, че както във всяко семейство и те с баба й Йордана понякога се разбират, а друг път имат разногласия, но се обичат. Столетницата много обичала да чете вестници, а хапчета приема само обичайните за възрастта, но в умерени количества. Никак не й харесва да посещава лекар. Храни се с каквото й е вкусно, без да се ограничава и си пие по малко бира или ракия. На 100-тния си рожден ден баба Йордана Пейчева получи парти изненада от най-близките си хора. Те й поднесоха торта с надпис "Честито 100летие", цветя и други подаръци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: